Entertainment

Oscaruitreiking krijgt dit jaar voor het eerst sinds 2018 een presentator

11 januari 2022 19:54 Aangepast: 11 januari 2022 21:27

De Oscaruitreiking krijgt de komende editie voor het eerst sinds 2018 weer een presentator. Dat meldt vakblad Variety. Het is nog niet bekend wie de gelukkige wordt. De uitreiking vindt plaats op 27 maart.

De Academy, de organisatie die de belangrijkste filmprijzen ter wereld uitreikt, besloot drie jaar geleden te stoppen met het aanstellen van een vaste presentator. Deze verandering bracht iets meer vaart in de uitreiking en de reacties waren, zeker het eerste jaar, best positief. Maar betere kijkcijfers, waar zender ABC op had gehoopt, bleven wel uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oscarwinnaar en acteur Sidney Poitier (94) is overleden

De laatste presentatoren in de jaren voor het presentatorloze tijdperk waren Jimmy Kimmel, Chris Rock, Neil Patrick Harris en Ellen DeGeneres. In het verleden hadden de hosts van de Oscaruitreiking statuur. Maar de afgelopen jaren leidden de grappen vooral op sociale media vooral tot kritiek en chagrijn. In 2019 moest presentator Kevin Hart de klus teruggeven toen een aantal oude homofobe Twitterberichten van hem opdoken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kristen Stewart niet geïnteresseerd in winnen van een Oscar

De nominaties worden bekendgemaakt op 8 februari. Films die vermoedelijk grote kans op veel nominaties maken zijn The Power of the Dog, West Side Story en Belfast. De Nederlandse inzending voor beste buitenlandse film, Do Not Hesitate, is in de voorselectie al afgevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze film is de Nederlandse Oscarinzending voor uitreiking 2022

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore