Ga naar de inhoud
Entertainment

Caroline Tensen deelt haar geheim over afvallen na de overgang

Caroline Tensen Beeld © ANP

Caroline Tensen (57) heeft met haar eigen Videoland-documentaire 'Het verboden woord' openhartig verteld over haar zware overgang. De presentatrice kreeg niet alleen veel positieve reacties, maar ook veel vragen. Heel wat daarvan gingen over hoe zij wist af te vallen na haar overgang en daar heeft ze nu een antwoord op.

''Zoek een gezond dieet dat bij je past en je ook lang kan volhouden''

''Voor mij hielp heel veel sporten en nagenoeg geen koolhydraten eten'', zegt de presentatrice in een video op Instagram. ''Maar ook een dieet is heel persoonlijk. Zoek een gezond dieet dat bij je past en je ook lang kan volhouden. En waarbij je niet elke dag denkt: ik ben aan de lijn. Want dat houd je niet lang vol. Uiteindelijk gaan de kilo's er echt wel weer van af'', zo steekt ze haar volgers een hart onder de riem. 

Caroline
Lees ook:
Caroline Tensen open over helse overgang: 'Ik wilde uit mijn lichaam, háátte mezelf'

Na haar gouden tip wil de presentatrice nog één keer haar volgers bedanken voor alle 'lieve, emotionele' reacties op haar documentaire. "Voor het delen van jullie verhaal. Ik heb er geen moment spijt van gehad, dat ik mijn verhaal met jullie heb gedeeld.''

Caroline
Lees ook:
Caroline Tensen over helse pijn na lelijke val e-bike: 'Alles lag open'

Aan RTL Boulevard legde Caroline vorig jaar uit hoe ze erachter kwam dat ze in de overgang was. "Ik ben van huis uit een heel opgewekt type, maar ineens kon ik alleen maar huilen. Meteen vanaf het moment dat ik opstond. Dat paste totaal niet bij me. Ik begreep er niets van", zei ze via Zoom. Daarnaast kwam ze ook aan, 'terwijl ik niets anders deed met eten en al mijn hele leven sport'. Toen iemand haar op een gegeven moment naar een hormoondokter verwees, viel het kwartje: ze was in de overgang. De documentaire Het Verboden Woord is te zien op Videoland. 

Somberheid slaat onverwachts toe bij Caroline Tensen

01:09