Ga naar de inhoud
Entertainment

Hoe het gaat met Rico Verhoevens acteercarrière? Nou, zo

Rico Verhoeven Beeld © ANP

Alle dromen op kickboksgebied zijn uitgekomen voor tienvoudig wereldkampioen Rico Verhoeven (32). Tijd voor een nieuwe uitdaging, moet hij gedacht hebben. Rico timmert al een tijdje flink aan de weg als acteur. En nee, niet in Meerdijk: het gaat om een heus Hollywood-avontuur. Rico vertelt er in gesprek met 'Playboy' alles over.

''Er is niemand anders die dit al eens heeft gedaan''

Aan ambitie geen gebrek: de aspirant-acteur denkt dat hij het ver zal schoppen in de VS. "Het voelt alsof ik vlak voor de springplank sta, het moment dat ik echt ga afvuren'', vertelt Rico. Hij is al volop in gesprek met verschillende partijen. Zo wil hij onder meer een actiefilm gaan maken en die heeft ook al een titel: The Black Lotus. "Ik heb in Los Angeles gesproken met de productiemaatschappij waarmee we samenwerken. Die man was nog steeds superenthousiast, dus we gaan nu echt een datum prikken waarop we beginnen met draaien." 

Waarom de sportman juist als acteur aan de slag wil, is voor hem zo klaar als een klontje: "Dat je dingen kunt doen die je in het normale leven niet doet of niet kunt doen en een verhaal vertelt waarmee je mensen helemaal aan de buis gekluisterd houdt. Dat ze denken: wow, wat gaat er nu weer gebeuren?"

Vriendin
lees ook:
Vriendin van Rico Verhoeven duikt op in Steenrijk, straatarm

Toch vindt de kickbokskampioen dat we dit Hollywood-avontuur zeker niet moeten onderschatten. Hij wilt zijn sportcarrière namelijk combineren met deze nieuwe uitdaging, iets wat volgens Rico nooit eerder gebeurd is. ''Dat is lastig, omdat het allemaal verse sneeuw is. Er is niemand anders die dit al eens heeft gedaan, dus er is niet zoiets als dé route waarvan je zeker weet dat het goed komt. Het is stappen zetten, kijken hoe dat voelt en daar de beste weg in zien te vinden.'' Wellicht dat Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Jean-Claude van Damme, Jet Li of Dwayne 'The Rock' Johnson hem die weg kunnen wijzen?

10-jarige
lees ook:
10-jarige dochter van Rico Verhoeven breekt haar rug

Rico’s steun en toeverlaat in al z'n avonturen: zijn kids. Vooraf aan de spannende wedstrijd met Hesdy Gerges vertelde hij daar alles over voor de camera van RTL Boulevard:

Rico Verhoeven zoekt vlak voor gevecht steun bij zijn kids

01:45