Entertainment

Rob Trip presenteert dit jaar Nationale Holocaust Herdenking

11 januari 2022 11:44 Aangepast: 11 januari 2022 12:43

Rob Trip (61) presenteert op zondag 30 januari de televisie-uitzendingen over de 'Nationale Holocaust Herdenking'. In een van de twee uitzendingen is de plechtigheid in Amsterdam live te volgen, nu deze voor de tweede keer op rij niet voor publiek toegankelijk is. Beide programma's zijn te zien op NPO 2.

De herdenkingsplechtigheid van de Holocaust vindt vanaf 11.00 uur plaats bij het monument Nooit meer Auschwitz in het Amsterdamse Wertheimpark. Daar worden toespraken gehouden en kransen gelegd. Onder de sprekers zijn burgemeester van Amsterdam Femke Halsema, Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp en Zoni Weisz, die als Sinti-kind de oorlog overleefde. In de uitzending hierover bij de NOS is Emile Schrijver te gast. Schrijver is directeur van het Joods Cultureel Kwartier in Amsterdam. Aansluitend volgt het eerste deel van een tweeluik over Myrna Tugendhaft-Reens, een overlevende van het nazi-concentratiekamp Bergen-Belsen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

NOS-presentator Rob Trip weer terug op de buis

Aan het begin van de avond presenteert Rob een uitzending waarin wordt teruggeblikt op de herdenkingsbijeenkomst eerder die dag. Rob spreekt dan met schrijver en columnist Natascha van Weezel. Ook is het tweede deel te zien van het tweeluik over Tugendhaft-Reens.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

NOS-presentator Rob Trip ernstig ziek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore