Entertainment

Petra uit HMMIK woont al vijftien jaar in een bouwval: 'Ik smeek je'

10 januari 2022 22:00
Beeld © Help, Mijn Man is Klusser!

Het nieuwe seizoen van 'Help, Mijn Man is Klusser!' is met een knal van start gegaan. In de eerste aflevering zien we Petra en haar man Joop, die al vijftien jaar in een zwaar verwaarloosd huis in Zaandam wonen. Niet alleen hun woning, maar ook hun huwelijk staat op instorten. John Williams (52) en zijn klusteam staan dan ook een zware taak te wachten: lukt het ze om Joop te overtuigen hun hulp aan te nemen én zijn huwelijk met Petra nieuw leven in te blazen?

"Ik zit vol met woede en ik ben depressief"

De smeekbede van Petra aan het begin van de aflevering liegt er niet om. "Alsjeblieft wil je me komen helpen?", zo vraagt ze aan John. "Het staat hier stil. Ik vraag het je niet, ik smeek het je echt. Ik zit vol met woede en ik ben depressief, omdat mijn huis niet af is. Ik ga eraan onderdoor en mijn huwelijk ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams met mond vol tanden in Help Mijn Man Is Klusser

Als John Williams bij Petra langs gaat, blijkt het inderdaad menens te zijn. Het plafond van de woonkamer en keuken ligt volledig open, de vloer ligt er half uit, de keuken is een puinhoop en de wc is ook nooit afgemaakt. Wonderbaarlijk genoeg weet Petra dit al vijftien jaar vol te houden, maar voor haar is de koek nu ook op. "Mijn huwelijk lijdt hier echt onder met ruzies en verwijten. Er is mij een paleisje belooft en ik woon in een ruïne." Petra zit niet goed in haar vel en er moet nu dus echt iets gebeuren. "Dit is een beetje de laatste strohalm, denk ik."

Petra denkt niet per se dat het onwil is van haar man. Joop is al aardig op leeftijd en is volgens haar simpelweg 'het overzicht kwijt'. Als John niet veel later bij hem langsgaat, blijkt dit ook het geval te zijn. "Ik wil het wel, maar ik heb er de energie en kracht niet meer voor." Als John hem vraagt of hij hun hulp kan gebruiken, is hij zichtbaar ontroerd. "Echt waar, ik hoop dat je me helpt. Ik ben met alles blij. Dankjewel."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Williams: Ongekend seizoen Help Mijn Man Is Klusser

Joop ontvangt het klusteam met open armen en doet zijn best om de mannen te helpen. Hoewel dit niet altijd lukt vanwege zijn hoge leeftijd, is er aan motivatie geen gebrek. Als John een kamer naast hun slaapkamer bekijkt, die vol ligt met elektra-spullen die Joop in de loop der jaren heeft verzameld, en voorstelt om deze om te toveren tot een hobbykamer voor hem en Petra, reageert Joop enthousiast. Sterker nog: hij laat weten dat hij al zijn spullen weg doet en volledig stopt met het verzamelen. "Dus als jij nog een snoertje nodig hebt?" zo grapt hij naar John. "Het enige wat ik van jou nodig heb is deze positiviteit", zo reageert John gevat terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wanhopige Nicky heeft laatste verzoek in HMMIK

Na een kleine week heeft het huis een enorme transformatie ondergaan en mag Petra haar 'nieuwe' stulpje bekijken. Petra kan haar tranen niet bedwingen en laat aan John weten dat ze haar huis 'meer dan prachtig' vindt. Als John een tijdje later bij het koppel langsgaat om te kijken hoe het met ze gaat, blijkt dat de verbouwing hun relatie ook goed heeft gedaan. "We hebben elkaar weer helemaal gevonden", zo laat Petra weten. "We zijn gek op elkaar en hebben weer gesprekken."

Hoewel John Williams al vijftien jaar 'Help Mijn Man is Klusser' presenteert, is hij het nog lang niet zat. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore