Ga naar de inhoud
Entertainment

Ook Marieke Elsinga en Domien Verschuuren hebben corona

Beeld © ANP

Qmusic-dj's Domien Verschuuren (33) en Marieke Elsinga (35) zijn positief getest op het coronavirus. Voor Domien betekent dit dat hij maandagavond de Top 40 Awards niet kan presenteren. Collega Joost Swinkels (24) neemt de presentatie van de muziekprijzenregen over, laat een woordvoerder van de radiozender weten. Marieke maakt vanaf dinsdag radio vanuit huis.

"Totaal onverwacht, want 48 uur geleden testte ik nog negatief op een pcr"

"Het had zo’n leuke week moeten worden. Na 2,5 week vakantie zou ik weer beginnen bij Qmusic en RTL Boulevard, maar nu heb ik vanmorgen een PCR-test gedaan en wat blijkt: ik heb corona", vertelt Marieke via Instagram Stories. "Dat is natuurlijk best wel vervelend."

De radiomaakster heeft last van een 'rasperige keel' en vertelt deze morgen nog een zelftest te hebben gedaan die negatief was. "Ik heb voor de zekerheid nog even een PCR-test gedaan - omdat ik ook naar de studio van RTL Boulevard ga en niet Luuk Ikink wil besmetten - positief", aldus Marieke.

Luuk zat onlangs ook nog thuis toen zijn zoontje corona had. Gelukkig had het mannetje geen klachten:

Corona treft zoontje Luuk Ikink: 'Gelukkig geen klachten'

01:25
Zweedse
lees ook:
Zweedse kroonprinses Victoria voor tweede keer besmet met corona

'Kak. Vanmorgen ben ik, voordat ik naar Hilversum wilde gaan voor de repetities van de Top 40 Awards, positief getest op het coronavirus', schrijft Domien op zijn beurt. 'Totaal onverwacht, want 48 uur geleden testte ik nog negatief op een PCR. Helemaal kutje knolselderij, maar the show must go on!'

Eigenlijk zou Mattie Valk de presentatie van de Top 40 Awards van Domien overnemen, maar dat kan niet nu zijn ochtendshowcollega Marieke corona heeft. Mattie, die maandagochtend nog samen met haar in de radiostudio was, gaat preventief in quarantaine.

Frank
lees ook:
Frank van der Lende moest uitvaart van vader missen door corona

De uitreiking van de Top 40 Awards, wederom zonder publiek vanwege de coronamaatregelen, is maandagavond vanaf 19.00 uur te volgen via de website van Qmusic. Suzan & Freek en Snelle zijn dit jaar de grote kanshebbers.

De Top 40 Awards worden toegekend op basis van het puntensysteem van de gelijknamige hitlijst. Zo krijgt de nummer 1 iedere week 40 punten, de nummer 2 krijgt 39 punten, aflopend naar 1 punt voor de nummer 40. Op die manier wordt gekeken naar wat de succesvolste artiest en nummer van een bepaalde periode zijn. Ook is er een publieksprijs, die voor beste liveact, waarop luisteraars kunnen stemmen.