Ga naar de inhoud
Entertainment

Jan Rot keert terug in De Slimste Mens: 'Is mijn laatste wens'

Beeld © ANP

Hoewel oud-kandidaten eigenlijk niet mogen terugkeren in 'De Slimste Mens', is er voor Jan Rot (64) een uitzondering gemaakt. De ongeneeslijk zieke muzikant heeft de wens om nog één keer mee te doen aan de populaire kennisquiz en zal donderdag te zien zijn op de Nederlandse televisie.

"Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug"

Jan deed in 2012 mee aan het eerste seizoen van de kennisquiz en schopte het tot de finale. Helaas verloor hij daar op het laatste nippertje van cabaretier en presentator Arjen Lubach. Het ging fout bij de laatste vraag: "Wat weet u van Moulin Rouge?." Beide mannen stonden op 42 seconden en na druk overleg van de jury mocht de speler die het laatst aan de beurt was beginnen. Dit was Arjen en hij wist met drie goede antwoorden te winnen.

Ongeneeslijk
Lees ook:
Ongeneeslijk zieke Jan Rot maakt feest van laatste verjaardag

Jan liet vorig jaar al in het AD weten dat hij een gesprekje had gehad met presentator Philip Freriks. Jan gaf aan dolgraag nog een keer te willen meedoen aan De Slimste Mens, maar Philip liet hem weten dat dit eigenlijk niet de bedoeling is: "Ik denk dat het al vol zit. Daarbij komen vroegere kandidaten eigenlijk niet terug." Jan nam daar echter geen genoegen mee en kaatste terug: "Tenzij het hun laatste wens is."

Optreden
Lees ook:
Optreden beste medicijn voor ongeneeslijk zieke Jan Rot

De muzikant ziet zijn laatste wens nu alsnog donderdag in vervulling gaan. Hoewel hij naar eigen zeggen regelmatig last heeft van zijn 'chemobrein' is hij alsnog ontzettend fanatiek. Het zou dus zomaar kunnen dat hij het alsnog héél ver weet te schoppen.

Dat het niet makkelijk gaat worden, weet kandidaat Yuki Kempees. Hij 'schrok zich kapot' van de vragen in de kennisquiz. 

Yuki Kempees 'schrok zich kapot' van vragen De Slimste Mens

01:46
Ongeneeslijk
Lees ook:
Ongeneeslijk zieke Jan Rot gaat wekelijks schrijven voor het AD