Ga naar de inhoud
Entertainment

Dít zijn de grote winnaars van de Golden Globes

Beeld © Getty Images

De uitreiking van de 79e Golden Globes was dit jaar allesbehalve feestelijk: de uitreiking was niet via televisie of livestreaming te volgen, maar de winnaars werden via de social mediakanalen van de Globes bekend gemaakt.

De grote kanshebbers waren de films The Power of the Dog en Belfast met ieder zeven nominaties. Daarvan wist The Power of the Dog er drie te verzilveren: beste dramafilm, beste mannelijke bijrol (Kodi Smit-McPhee) en beste regisseur (Jane Campion). Belfast sleepte uiteindelijk een beeldje in de wacht voor beste script (Kenneth Branagh).

Golden
Lees ook:
Golden Globes uitgereikt zonder publiek

De HBO-show Succession won drie prijzen en werd daarmee de meest succesvolle serie. De Globes voor beste acteur in een dramaserie (Jeremy Strong), beste dramaserie en beste vrouwelijke bijrol in een serie (Sarah Snook) gingen naar de serie over de steenrijke, maar zeer ingewikkelde familie Roy. O Yeong-su, bekend van de populaire serie Squid Game, won een globe voor 'best supporting actor'. 

Andere winnaars waren onder anderen Kate Winslet voor haar rol in Mare of Easttown, Will Smith als Richard Williams in de film King Richard, Nicole Kidman voor haar vertolking in Being The Ricardos en Jason Sudeikis als voetbalcoach Ted Lasso. Billie Eilish versloeg Beyoncé in de strijd om beste filmsong. Haar titelsong voor de James Bond-film 'No Time To Die' won het van Beyoncés 'Be Alive' voor King Richard.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse journalist stapt op bij Golden Globes na discussie diversiteit

Televisiezender NBC liet in mei weten het sterrengala niet te willen uitzenden vanwege kritiek over de diversiteit van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), de organisatie van de Golden Globes. Die bepaalt elk jaar wie de prestigieuze prijzen winnen. De HFPA krijgt al langer kritiek omdat er onder de bijna negentig leden geen zwarte mensen zitten.

Michiel Vos liet gister al weten dat de Golden Globes wat hem betreft 'helemaal over' zijn.

Michiel Vos: 'De Golden Globes zijn helemaal over'

04:18
Tom
Lees ook:
Tom Cruise levert Golden Globes in na ophef