Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter Pannekoek en Youp allebei ruim 4 miljoen kijkers

Peter Pannekoek (35) heeft met zijn oudejaarsconference 'Nieuw bloed' in totaal meer dan 4,2 miljoen kijkers getrokken. Dat heeft BNNVARA vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de cijfers van de uitzending op oudejaarsavond, de herhaling, mensen die uitgesteld hebben gekeken en mensen die later de show via de NPO-streaming keken.

''Ik ben blij dat de voorstelling zo goed is gevallen bij de aangeschoten kijkers''

In totaal heeft Pannekoek daarmee de cijfers van de oudejaarsconference van Youp van Hek in 2020 geëvenaard, meldt de omroep. Youp kwam met zijn voorstelling Korrel zout uiteindelijk uit op 4,3 miljoen kijkers. Opvallend is wel dat bij Pannekoek meer mensen de voorstelling per streaming hebben teruggekeken. Ook was er een dag een illegale versie op YouTube te vinden, die door 70.000 mensen is gezien.

Peter
Lees ook:
Peter Pannekoek gaat langs bij podcast Lange Frans

"Het lijkt erop dat Nieuw bloed voor een nieuwe schare kijkers heeft gezorgd", aldus een woordvoerder van BNNVARA. "Mensen die voor 12 uur nog gezellig met vrienden en familie zitten zonder een tv aan, maar achteraf graag nog de conference terugkijken. Het waren al veel kijkers op de avond zelf, maar is nu helemaal een enorm aantal geworden. Dat verdient vooral een heel groot compliment richting Peter."

Peter
Lees ook:
Peter Pannekoek voegde later nog drie actuele grappen toe

Peter zelf vindt het een eer dat zijn opgetelde kijkcijfers die van Youp evenaren. "Ik ben blij dat de voorstelling zo goed is gevallen bij de aangeschoten kijkers op 31 december en brakke bankliggers op 1 januari", laat hij in een korte reactie weten.

Peter
Lees ook:
Peter Pannekoek na bericht Lange Frans: 'Wens hem het beste'

Overigens trokken de oudejaarsshows in het verleden, toen er nog maar twee zenders waren, sowieso veel meer kijkers. De shows van Wim Kan in de jaren zeventig werden op oudejaarsavond bekeken door tussen de 6 en 7,5 miljoen mensen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore