Ga naar de inhoud
Entertainment

Big Brother-deelnemer Peter betrokken bij gezinsdrama

Peter Big Brother Beeld © Wesley de Wit

Peter Trippaers (56) leidde tot nu toe een uitzonderlijk bewogen leven. In 2000 werd zijn vader slachtoffer van de beruchte villamoord in Houthalen. Nu is hij te zien in 'Big Brother'.

"Ik ben eigenlijk opgeroeid in een gouden kooi"

De moord op René Trippaers gebeurde in de late avond van 11 december 2000. In het onderzoek naar de daders werden enkele dagen na de moord twee verdachten ingerekend, maar bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Een tip naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht zorgde er uiteindelijk voor dat de verdachten opgepakt werden.

In Het Belang van Limburg vertelde Peter onlangs openhartig over die moeilijke periode in zijn leven. "Mijn vader heeft toen het leven gelaten, mijn moeder heeft het overleefd: zij woont nu in een rusthuis. Dat was inderdaad een zwart hoofdstuk in mijn leven", aldus de 56-jarige. De moord was op zich al verschrikkelijk, maar ook het proces achteraf was heftig voor hem. "Ik denk elke dag aan mijn pa, maar ik heb die hele geschiedenis ondertussen wel een plaats gegeven."

Big
Lees ook:
Big Brother-kijkers hebben een oogje op déze bewoner

In Big Brother sprak Peter ook openhartig over zijn jeugd. Daar vertelde hij dat hij zijn moeder 25 jaar lang niet gezien had. "Ik ben eigenlijk opgeroeid in een gouden kooi. Ik mocht geen vrienden hebben, die mochten ook niet thuiskomen (…) Ik zeg altijd: ze was verliefd op mij."

Zijn moeder had dan ook problemen met zijn relaties. "Geen één meisje was goed. Dus ik heb op een bepaald moment een keuze moeten maken tussen mijn vrouw en mijn ouders. Ik heb gekozen voor mijn vrouw. Ik moest daarmee verder", aldus Peter. Na 25 jaar besloot hij haar een tweede kans te geven, maar volgens de realityster wordt het nooit meer zoals eerst. "Die band is stuk, ik voel dat."

Peter doet boekje open over moeilijke jeugd

02:18
Stem
Lees ook:
Stem Big Brother wordt ondertiteld na ophef onder kijkers

Big Brother is elke werkdag om 20.30 uur en elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5 en Videoland én 24/7 te volgen via twee livestreams bij Videoland.