Entertainment

Derde seizoen Undercover nu volledig te bingen

10 januari 2022 09:04 Aangepast: 10 januari 2022 09:34
Undercover Beeld © Netflix

De echte fans van 'Undercover' hebben natuurlijk hun televisie, tablet of telefoon de afgelopen weken elke zondag afgestemd op Netflix, maar voor wie het vanwege de gekke decembermaand even heeft gemist: alle acht afleveringen zijn nu te zien bij de streamingdienst. Daarom een overzicht met alles wat je moet weten over het derde seizoen, zónder spoilers.

De grote ster van dit seizoen is niet Frank Lammers, niet Tom Waes en zelfs niet Elise Schaap. Nazmiye Oral strijkt met die eer. Zij speelt Leyla, een keiharde en meedogenloze zakenvrouw waar de rillingen van over je rug lopen. Samen met haar man Serkan staat ze aan het hoofd van een drugsbende.

Een rol waarin de actrice zichzelf herkent, omdat ze weet wat angst is, doordat ze opgroeide als Turks meisje in Hengelo. "Ik weet hoe je moet blijven staan en moet doen alsof je niet bang bent", vertelde de Netflix-ster eerder aan het ANP. "Ik heb toen heel veel moeten overwinnen om gewoon mijn eigen leven te kunnen leiden. Ik heb toen ook nooit geleerd om alleen te wonen en om sociaal te zijn, met andere mensen. Dat moest ik allemaal uitvinden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Telefoon Yusuf Çelik roodgloeiend na aflevering Undercover

Ook Leyla moet in de serie haar hoofd koel houden en haar angsten geheimhouden: "Ze opereert in een mannenwereld. En sowieso, dat vak waar ze in zit, dat is heel dierlijk. Dus niemand mag zien, voelen, ruiken dat je ook maar een beetje twijfelt of bang bent." 

Bijzonder feitje: Nazmiye had totdat ze de rol kreeg nog nooit één aflevering van Undercover gezien. "Ik had wel van de naam gehoord, maar het nog nooit gezien", onthulde ze eerder in RTL Boulevard. "Maar ik vertelde het mijn dochters en die schreeuwden het uit!"

Leyla en Serkan spreken zowel Nederlands als Turks in de serie, maar wat niet veel mensen weten is dat Murat Seven, die de rol van Serkan speelt, uit Berlijn komt en voor de opnames geen enkel woord Nederlands sprak. Hij moest dan ook zowel zijn eigen tekst als die van zijn medespelers leren om de dialogen een beetje te kunnen volgen.

Waar Nazmiye zichzelf herkent in haar personage, ziet Frank Lammers weinig van zichzelf in Ferry terug. Dat geldt ook voor Tom Waes, die in de serie ex-politieagent Bob speelt. "Ik ben heel anders in het echt. Niet nors, zuur en ingetogen", aldus de Belg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Undercover-sterren over onmogelijke scène: 'IJsblokjes eten bij -20'

In het derde deel krijgen kijkers weer een stuk meer van de Brabantse XTC-koning te zien, letterlijk én figuurlijk. In het vorige deel was de veroordeelde drugsbaas slechts zo'n 5 minuten te zien, maar dit seizoen maar liefst 168 minuten. Wel moest hij flink aankomen voor de rol. Voordat de opnames voor het derde seizoen begonnen, was de acteur namelijk bezig met Ferry. Omdat zijn karakter daar tientallen jaren jonger is, moest hij behoorlijk fit zijn en was hij dagelijks in de sportschool te vinden. Toen de draaidagen er bijna opzaten, begon hij aan Undercover seizoen drie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Lammers maakt zich kwaad: 'Kinderen moeten naar school'

In de derde reeks nemen Bob en Ferry het niet tegen elkaar op, maar bundelen ze hun krachten juist om een ánder figuur uit de onderwereld te grazen te nemen. En dat vonden de acteurs enorm leuk, zo vertelden ze in de talkshow Humberto. "We kunnen zo goed met elkaar opschieten buiten de set, en dat is heel leuk. Zeker als je zo'n 80 draaidagen hebt, in vaak moeilijke omstandigheden. Dan kun je maar beter iemand hebben met wie je goed overweg kunt", liet Tom zich uit.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Elise Schaap scoort rol in boekverfilming vriend Wouter de Jong

Of er nog een vierde seizoen komt? Toen Humberto het aan de acteurs vroeg hielden ze hun lippen stijf op elkaar en lachten schaapachtig. "Moest het komen, dan zou ik er niets over zeggen", zei Tom vervolgens. Ook vertelden ze open te staan voor een vervolg. 

Over een mogelijke spin-off over Bob, zoals eerder over Ferry, zei Tom eerder: "Ik weet het niet. Misschien wel"

Het hele derde seizoen van Undercover is nu te zien op Netflix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore