Ga naar de inhoud
Entertainment

Winston Gerschtanowitz wil Car Wars geen flop noemen: misschien tweede seizoen

Winston Gerschtanowitz Beeld © ANP

'Marble Mania' was vorig jaar een onverwachte kijkcijferhit. Daarom is het knikkerprogramma vanavond terug met een tweede seizoen bij SBS6. Maar Winston Gerschtanowitz heeft niet alleen maar goud in handen. Onlangs presenteerde hij ook het veelbesproken programma 'Car Wars'. Ondanks de lage kijkcijfers is het volgens de 45-jarige geen flop.

"Ik heb ook wel programma’s gehad die het écht slecht deden. Dat was dit niet"

De familie Meiland trapt donderdagavond het nieuwe seizoen van Marble Mania af, maar ook de heren van VI, Roué Verveer, Jandino Asporaat en Jörgen Raymann zijn dit seizoen te gast. Met de kijkcijfers zit het dus voorlopig wel snor. "Het zit er wel in in ieder geval, alles klopt", geeft Winston toe tegenover De Telegraaf. Al is hij helemaal niet zo bezig met al die cijfertjes. Zo vertelt hij eerlijk: "We hebben vooral gesproken over hoe kunnen we het nóg leuker maken. We hebben nu veel meer interactie en banen waarbij je het elkaar heel moeilijk kan maken, zodat je niet alleen staat te kijken." 

Daarnaast is er dit seizoen ook 120 man publiek. "Dat zorgt voor enorm veel aanmoediging", aldus de presentator. "Er is veel meer vibe, veel meer energie en veel meer plezier door al die mensen die aanwezig zijn."

René
Lees ook:
René Froger leefde zich helemaal uit tijdens Car Wars

Het is maar goed dat Winston niet wakker ligt van kijkcijfers, want anders had hij na Car Wars geen oog meer dichtgedaan. Toch is het programma volgens Winston geen mislukking. "Car Wars was geen flop, maar ook geen hit. Het scoorde eigenlijk gewoon het marktaandeel dat gewenst is op dat soort avonden, maar je hoopt natuurlijk op meer."

Maar Winston is zich er ook van bewust dat slecht twee op de tien nieuwe programma's het buitengewoon goed doen. "Dus als je dat weet dan is het ook realistisch om te begrijpen dat het niet altijd een klapper is (...) Ik heb ook wel programma’s gehad die het écht slecht deden. Dat was dit niet." Een tweede seizoen is dan ook nog niet uitgesloten. "Het kan zomaar weer eens verkocht worden aan vier vijf landen, ik weet het niet", aldus Winston.

Winston
Lees ook:
Winston Gerschtanowitz had vooraf twijfels over Marble Mania

Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag. Een progamma dat binnenkort wél over de grens gaat is De Verraders. Voor presentator Tijl Beckand kwam het succes als een grote verrassing. 

Tijl Beckand: 'Succes De Verraders kwam als een grote verrassing'

02:06