Ga naar de inhoud
Entertainment

Boef doneert verdiensten corona-campagne: 'Niet meer mee eens'

Boef Beeld © ANP

Na een lange radiostilte van Boef (28) is hij terug op Instagram. En het lijkt erop dat de rapper veel heeft zitten nadenken tijdens zijn social media-break. De rapper deelt namelijk met zijn volgers dat hij zich terug wil trekken uit de corona-campagne die hij in het begin van de pandemie heeft gepromoot door het volledige bedrag uit de verdiensten te doneren.

''We zijn nu twee jaar verder en ik sta niet achter het beleid''

'In het begin van de coronapandemie ben ik door mijn management gevraagd mee te werken aan een campagne voor het RIVM om jongeren te informeren over wat het coronavirus is', begint Boef zijn bericht. 'Zelf was ik ook nog onwetend. Ik ging in gesprek met een arts, sporter en een ex-covid patiënt. We zijn nu twee jaar verder en ik sta niet achter het beleid van de overheid.'

'Ik ben niet voor of tegen vaccinaties, maar ik sta voor vrijheid. Wat er nu gebeurt met plannen voor een 2G-beleid, lockdowns waar ondernemers door kapot gaan en de zorg die maar niet opgeschaald wordt, is iets wat we later niet aan onze kinderen kunnen uitleggen', zo verklaart de rapper zijn standpunt.

Rapper
Lees ook:
Rapper Boef is opnieuw gelukkig in de liefde

Boef wil zijn campagne-activiteiten compenseren door het ontvangen bedrag van de overheid te doneren. 'Het bedrag was 20K en niet 100K zoals mensen denken. Ik wil het graag doneren aan een goed doel of verdelen onder mijn fans. Iemand ideeën?' vraagt hij aan zijn volgers.

Rapper
Lees ook:
Rapper Boef wil boeten voor te hard rijden: 'Zit hier voor mezelf'

Boef schijnt niet de enige artiest te zijn die zou zijn benaderd voor deze campagne. In 2020 laat rapper Bizzey in de podcast met Lange Frans weten dat hij ook voor een 'zakcentje' zou zijn benaderd door het RIVM. 'Ik vond het niet schrikbarend veel. Het was leuk geld, ze hadden een tonnetje geboden, daarvoor ga ik mijn ziel niet verkopen', vertelt Bizzey. 

Boef
Lees ook:
Boef over kinderwens: 'Wil ik alleen met de juiste vrouw'

Het RIVM liet toen weten het een bijzondere uitspraak van Bizzey te vinden: "Wij hebben geen contact gehad met Bizzey, laat staan 100.000 euro geboden. Daarnaast hebben wij helemaal geen campagnes gevoerd over de coronamaatregelen."

Premier
Lees ook:
Premier Rutte betaalt influencers voor hulp tijdens coronacrisis
Bron: RTL Boulevard
Meer over