Ga naar de inhoud
Entertainment

Antoon blikt terug op mentale gezondheid: 'Ik stopte verdriet weg'

Antoon Beeld © ANP

Hoewel we rapper Antoon (19) vooral kennen van zijn vele successen, kent het leven van de rijzende ster ook wat dieptepunten. In een openhartig interview met 'LINDA.meiden' vertelt hij hier meer over.

''Vlak nadat mijn album uitkwam, overleed mijn moeder''

Ondanks dat Antoon zijn hele leven lang heeft gedroomd van een carrière als muzikant, kon hij na de release van zijn debuutalbum niet lang genieten van het moment. "Vlak nadat mijn album uitkwam, overleed mijn moeder. Ze had kanker en was al vijf jaar ziek'', vertelt Antoon aan LINDA.meiden. ''Eerst stopte ik mijn verdriet weg. Keihard werken, nieuwe muziek maken. Als mensen me ernaar vroegen, stak ik een voorbereid riedeltje af. Ik wilde niet bij mijn gevoel komen'', voegt hij toe. 

Antoon
Lees ook:
Antoon stond in bomvol Paradiso en hoopt op nummer 1-hit

Het wegstoppen van zijn emoties hield de rapper niet heel lang vol, want na een halfjaartje kampte hij zelf met zowel fysieke als mentale klachten. Ondanks dat hij voorheen niet over zijn gevoelens wilde praten, bleek dat hem juist nu wel te helpen. Ook mediteren helpt de zanger bij zijn mentale gezondheid. ''Zeg alleen niet tegen me dat ik haar dood 'een plekje heb gegeven'. Dat vind ik zo’n bullshit. Het is nog even kut als een jaar geleden. Ik heb alleen een manier gevonden om ermee te dealen'', vertelt Antoon aan het meidenblad.

Kris
Lees ook:
Kris Kross Amsterdam haalt alles uit de kast voor optreden Paradiso

Ondanks de verdrietige tijd kende Antoon ook veel vreugde. Afgelopen oktober blikt de rapper met ons terug op een uitverkocht Paradiso: ''Het was gekkenhuis. Boven verwachtingen. Ik had niet verwacht dat zoveel mensen mijn muziek al zouden kennen.'' 

Antoon stond in bomvol Paradiso en hoopt op nummer 1-hit

02:30