Ga naar de inhoud
Entertainment

Speel de hoofdrol in Emily in Paris door déze hotspots te bezoeken

Emily in Paris Beeld © Netflix

Het restaurant van Gabriel, het kantoor van Savoir en het appartement (zonder lift) van Emily; ze bevinden zich allemaal op een paar uur rijden. Breng jij binnenkort een bezoekje aan de stad van de liefde? Dan moet je de volgende hotspots uit de Netflix-hit 'Emily in Paris' zéker even bezoeken.

Terra Nera

Op een steenworp van het Panthéon in het vijfde arrondissement ligt het restaurant Terra Nera, voor verslinders van Emily in Paris beter bekend als Chez Lavaux. Sinds de kleine bistro voor het eerst haar opwachting maakte in het eerste seizoen van de Netflix-serie geproduceerd door Darren Star, is Parijs een hotspot rijker. Je vindt er helaas niet de lekkernijen van chef Gabriel (Lucas Bravo), of zijn gegraveerde koekenpan: het is namelijk eigenlijk een van oorsprong Italiaans restaurant, maar daardoor zeker niet minder de moeite waard een bezoekje te brengen.

Place de l'Estrapade

Terra Nera is maar een paar blokken verwijderd van de Place de l'Estrapade, waar zowel Gabriel als Emily wonen. De kans is echter klein dat je er actrice Lily Collins tegen het modebewuste lijf loopt. De opnames in het appartement werden namelijk gefilmd in een studio. Wel kun je een bezoekje brengen aan La Boulangerie Moderne, waar je ook in het echte leven un pain au chocolat kunt bestellen.

Emily
Lees ook:
Emily in Paris-acteur Lucas Bravo wil geen lustobject zijn: 'Kan zoveel meer'

Place de Valois

Het kantoor van Savoir, het (fictieve) luxe marketingbureau waarvoor Emily werkt, bevindt zich in het hart van de hoofdstad vlakbij het Louvre. Leuk feitje: de opnames van een fanatieke Emily die besluit business and pleasure te combineren in St. Tropez - voordat ze keihard gedumpt wordt - vonden helemaal niet plaats in de kleine havenplaats! De scènes werden geschoten even verderop in Villefranche-sur-Mer en Saint-Jean-Cap-Ferrat. Beide prachtige locaties werden gebruikt als het decor van St. Tropez.

Helaas bestaat er ook geen restaurant genaamd Laurent G dat volhangt met foto's van zijn vrouw, Sylvie. De locatie werd gecreëerd op Paloma Beach in Saint-Jean-Cap-Ferrat. Een van de weinig echte beelden van St. Tropez zijn gemaakt bij het restaurant Senequier.

Emily
Lees ook:
Emily in Paris onder vuur vanwege stereotypering Oekraïense Petra

Chateau de Sonnay

Ook de scènes in de familievilla van Camille, die in het echt ook luistert naar de naam Camille, vonden een paar uur buiten Parijs plaats. De echte locatie van de riante woning van de Champére familie ligt in de Loirevallei. Chateau de Sonnay is een populaire bezienswaardigheid onder vakantiegangers en is dan ook gewoon te bezoeken, of je nu het hele tweede seizoen in één keer gekeken hebt of niet.

Roxie

De club waar Mindy bekend staat als La Dame Pipi bestaat echt en vind je in het achtste arrondissement. Roxie, waar je als bezoeker zowel kunt dineren als kijken naar live optredens, is wereldberoemd en ook zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent. Let op: wel even reserveren.

Begraafplaats Père-Lachaise

In het tweede seizoen van Emily in Paris wordt de hoofdrolspeelster door haar collega Luc 'verrast met een bezoekje aan de laatste rustplaats van Honoré de Balzac. Maar Père-Lachaise is niet zomaar een begraafplaats. Onder andere de indrukwekkende graven van Jim Morrison, Edith Piaf, Oscar Wilde en Chopin zijn er te bezoeken. Omdat de begraafplaats zo'n 45 hectare groot is, is het aan te raden een plattegrond mee te nemen om niet te verdwalen. Later neemt Luc haar ook nog mee naar Le Champo, een biscoop uit 1938 waar ze oude Franstalige films draaien. Zelf een filmpje pakken? Een kaartje kost zo'n tien euro. Inspiratie opdoen om dramatische brieven te schrijven kan natuurlijk ook.

Emily
Lees ook:
Emily in Paris-actrice Lily Collins met grote liefde getrouwd

Tortuga Galeries Lafayette Paris Haussmann

Wat geeft je een beter gevoel na een gesprek met je voormalig beste vriendin, nadat je met haar vriendje hebt geslapen? Inderdaad: een prachtige locatie. Die ga je hier zeker vinden, want het rooftop-restaurant is niet alleen behoorlijk luxe, je wordt ook getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op het operagebouw en de Eiffeltoren. 

Pont Neuf

Een groot deel van het tweede seizoen van Emily in Paris speelt zich af op Pont des Arts, de schilderachtige brug die zijn naam dankt aan het Louvre. De laatste paar minuten van het tweede seizoen brengt Emily echter naar Pont Neuf, de loopbrug direct ten westen van Pont des Arts. Daar maakt ze een keuze die de rest van haar leven beïnvloed. 

Emily
Lees ook:
Emily in Paris-'Gabriel' werd geïnspireerd door deze SATC-acteur

Château Diter

In één van de afleveringen vertrekken Mindy, Camille en Emily ​​naar een berucht feestpaleis met de bijnaam 'Ragazzi House'. Wie van plan was net zo in de lampen te hangen en een vreemde te versieren als Camille, heeft echter pech. Het huis bestaat namelijk niet! De feestscènes uit aflevering twee vonden plaats in Château Diter, dat zo'n 66 miljoen dollar waard is en gelegen is aan de Franse Rivièra.

Meer over het tweede seizoen van Emily in Paris zie je in de video hieronder. Volgens de cast is het nieuwe seizoen 'een stuk Franser' dan het eerste.

Tweede seizoen Emily in Paris stuk Franser dan de eerste

00:49