Ga naar de inhoud
Entertainment

Het houdt niet op: Big Brother is wéér twee inwoners rijker

Salar en Nawaël Big Brother Beeld © Wesley de Wit

Het nieuwe seizoen van 'Big Brother' ging maandag op zowel RTL 4 als RTL 5 van start met in totaal 586.000 kijkers. Dat zijn er fors minder dan bij de start van het vorige seizoen in januari 2020. Toch heeft het programma aan deelnemers geen gebrek.

Het realityprogramma keerde vorig jaar na veertien jaar afwezigheid terug op de Nederlandse en Belgische televisie. In het nieuwe seizoen van de realityshow namen maandagavond acht nieuwe bewoners hun intrek in het huis. Tijdens de kick-off werd er al meteen een extra gezicht toegevoegd: de 30-jarige Kristof.

Dinsdagavond was te zien hoe ook de 26-jarige Nawaël en Salar van 27 het huis betraden. De Belgische Nawaël verovert momenteel het TikTok-universum en is iemand die graag gek doet en een enorm aanstekelijke vrolijkheid over zich heen heeft. Ze gooit zichzelf graag in het diepe en denkt nooit lang na over het nemen van een beslissing. Nawaël gaat voor veel energie, plezier en gezelligheid in het huis. 

Stem
Lees ook:
Stem Big Brother wordt ondertiteld na ophef onder kijkers

Salar is een echte ijdeltuit en moederskindje, maar tegelijkertijd ook een enorm feestbeest dat veel geeft om zijn uiterlijk. In het weekend staat hij geregeld op de dansvloer met zijn vrienden, die hem ook wel beschrijven als 'Disco Dolly'. Doordeweeks is hij vooral bezig met het runnen van zijn eigen webshops. De grootste uitdaging voor Salar in het Big Brother-huis zal het gemis zijn van zijn moeder én zijn kapper.

Geraldine
Bekijk ook:
Geraldine Kemper maakt programma over vrouwelijke seksualiteit

Niet alleen is de villa dit seizoen onder handen genomen, het is de kijkers ook niet ontgaan dat Big Brother een andere stem heeft dan vorig jaar. Niet in de laatste plaats, omdat de nieuwe stem maandag tijdens de aftrap van de nieuwe reeks slecht te verstaan was en volgens kijkers 'blikkerig' klonk. Door technische problemen met het geluid is de stem niet goed verstaanbaar. De producent EndemolShine lost dit zo snel mogelijk op, tot die tijd zal het programma in zowel Nederland als België worden voorzien van ondertiteling.

'Bewoners Big Brother moeten zelfs voor warm water werken'

03:03
Kijkers
Lees ook:
Kijkers Big Brother ergeren zich aan stem: 'Ik verstond er niks van'

Het programma koos voor een nieuwe stem, omdat de identiteit van de persoon achter de stem vorig jaar is onthuld. Dat past niet bij het mysterieuze karakter van Big Brother, zegt RTL. "Hij bepaalt de regels van zijn experiment en hoe groter het mysterie daaromheen, hoe groter zijn macht en autoriteit. De stem van het vorige seizoen heeft inmiddels een gezicht en is dus bekend, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe stem."

Big Brother is elke werkdag om 20.30 uur en elke zaterdag om 20.00 uur te zien bij RTL 5 en Videoland én 27/7 te volgen via twee livestreams bij Videoland.