Ga naar de inhoud
Entertainment

Stem Big Brother wordt ondertiteld na ophef onder kijkers

ANP Beeld © RTL

Het is kijkers van het nieuwe seizoen van 'Big Brother' niet ontgaan dat 'Big Brother' een andere stem heeft dan vorig jaar. Niet in de laatste plaats omdat de nieuwe stem maandag tijdens de aftrap van de nieuwe reeks slecht te verstaan was en volgens kijkers 'blikkerig' klonk. Door technische problemen met het geluid is de stem niet goed verstaanbaar. De producent EndemolShine lost dit zo snel mogelijk, tot die tijd zal het programma in zowel Nederland als België worden voorzien van ondertiteling.

"Helaas was Big Brothers stem vanwege technische problemen niet goed verstaanbaar", zegt een woordvoerder van RTL tegen het ANP. "De producent doet er alles aan deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Tot die tijd wordt de stem in elk geval ondertiteld."

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Big Brother ergeren zich aan stem: 'Ik verstond er niks van'

Het programma koos voor een nieuwe stem omdat de identiteit van de persoon achter de stem vorig jaar is onthuld. Dat past niet bij het mysterieuze karakter van Big Brother, zegt RTL. "Hij bepaalt de regels van zijn experiment en hoe groter het mysterie daaromheen, hoe groter zijn macht en autoriteit. De stem van vorig seizoen heeft inmiddels een gezicht en is dus bekend, vandaar dat wij ervoor gekozen hebben om op zoek te gaan naar een nieuwe stem."

Flink
Lees ook:
Flink minder kijkers voor start tweede reeks Big Brother

Het nieuwe seizoen van Big Brother ging maandag op zowel RTL 4 als RTL 5 van start met in totaal 586.000 kijkers. Dat zijn er fors minder dan bij de start van het vorige seizoen in januari 2020. Toen zagen in totaal 1,3 miljoen kijkers hoe een groep van acht Nederlanders en Belgen hun intrek nam in het Big Brother-huis. Het programma keerde toen na een afwezigheid van veertien jaar terug op tv.

Dit
Lees ook:
Dit zijn de kandidaten van Big Brother 2022

Big Brother is terug!

00:26