Ga naar de inhoud
Entertainment

Flink minder kijkers voor start tweede reeks Big Brother

Het tweede seizoen van het vernieuwde Big Brother is van start gegaan met 586.000 kijkers, meldt Stichting Kijkonderzoek. Naar de uitzending op RTL 4 keken 445.000 mensen en naar die op RTL 5 keken 141.000 mensen. Vorig jaar keken er in totaal 1,3 miljoen mensen, toen was de aftrap ook eenmalig op beide RTL-zenders te zien.

Het realityprogramma Big Brother keerde vorig jaar na veertien jaar afwezigheid terug op de Nederlandse en Belgische tv. In het nieuwe seizoen van de realityshow namen maandagavond acht nieuwe bewoners hun intrek in het huis. De groep bestaat net als vorig jaar uit vier Nederlanders en vier Belgen. Ook is de presentatie opnieuw in handen van Geraldine Kemper en de Vlaming Peter Van de Veire.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Big Brother ergeren zich aan stem: 'Ik verstond er niks van'

Het best bekeken programma van de maandagavond was het NOS Journaal van 20.00 uur met 2.458.000 kijkers, gevolgd door De Slimste Mens op NPO 2 met ruim 2 miljoen kijkers. Het programma dat op SBS6 de meeste kijkers trok was Lang Leve De Liefde. Er keken 619.000 mensen naar de datingshow. De start van een nieuw seizoen van de realityserie Urk! trok 553.000 kijkers naar SBS6.

Bewoners
Lees ook:
Bewoners nemen vandaag hun intrek in Big Brother-huis

Big Brother zou Big Brother niet zijn, als Geraldine en haar collega's niet een paar verrassingen voor de bewoners in petto hebben. Zo moeten de kandidaten zelfs voor warm douchewater hun handen uit de mouwen steken. 

'Bewoners Big Brother moeten zelfs voor warm water werken'

03:03