Ga naar de inhoud
Entertainment

Been van man Tineke Schouten geamputeerd: 'Geen andere optie'

Tineke Schouten en man Hans Brunyanszki Beeld © ANP

Voor Tineke Schouten (67) en haar man Hans Brunyanszki was de jaarwisseling bijzonder moeilijk dit jaar. Hans meldt aan 'De Telegraaf' dat hij op oudjaarsdag in het ziekenhuis belandde en zijn been heeft moeten laten amputeren.

''De artsen kwamen tot de conclusie dat amputatie onvermijdelijk was''

Hans heeft al jaren problemen met zijn gezondheid. Zo worstelt hij iedere dag met zijn hartproblemen en suikerziekte. En alsof dat niet erg genoeg is, brak hij zo'n twee jaar geleden ook zijn bekken door een val van de trap. 

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten: Afschuwelijk wat er gebeurd is op Sint Maarten

Op oudjaarsdag belandde hij weer in het ziekenhuis, ditmaal vanwege zijn suikerziekte die tot een ingrijpende operatie leidde: ''Mijn been is afgezet. Het kon niet langer meer'', vertelt Hans bedroefd aan De Telegraaf. ''Vijf dagen geleden kwamen de artsen tot de conclusie dat amputatie onvermijdelijk was. Mijn aderen waren verstopt geraakt waardoor de wonden aan mijn voet niet meer heelden. Er was geen andere optie."

Man
Lees ook:
Man Tineke Schouten aan de beterende hand

Ondanks de tegenslagen blijft Hans optimistisch. ''Zelf zie ik, hoe vreemd dat misschien op dit ogenblik ook klinkt, de toekomst niet somber tegemoet. Ik ga zo snel als mogelijk een revalidatietraject in. Pas als dat goed verloopt, kunnen de artsen zien wat de mogelijkheden zijn."

''Natuurlijk zal je je leven anders moeten gaan inrichten, maar daar heeft Tineke ook mee te maken'', voegt hij toe. ''Ze is mijn grote steun en toeverlaat."

Deze
Lees ook:
Deze les trekt Tineke Schouten uit de coronacrisis

Ondanks dat het niet gek zou zijn als Hans een schouder nodig had om op uit te huilen, wil hij juist beslist geen medelijden van anderen: ''Ik wil van niemand gejank aan mijn bed. En ik wil zeer beslist dat Tineke gewoon doorgaat met haar werk. Ik ben er nog en dat is het allerbelangrijkste."

 

 

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten sluit af met nog één grote show

Op het moment dat Hans moest worden opgenomen, werd Tineke gevolgd door een cameraploeg. "Er wordt van haar namelijk een documentaire gemaakt", vertelt Hans. "Mijn ziekenhuisopname en de schok die dat bij mijn vrouw teweeg heeft gebracht, is ook gefilmd."

Hij vervolgt: "Die documentaire zal pas in mei op televisie vertoond worden, maar dit trieste relaas zit er dus wel in en daar heb ik uiteraard geen bewaar tegen."

Tineke
Lees ook:
Tineke Schouten denkt nog niet aan pensioen