Ga naar de inhoud
Entertainment

Hind wil niet als golddigger worden gezien: 'Geld geen motivatie'

Hind in Better Than Ever Beeld © Better Than Ever

Honderdduizenden aanmeldingen en audities, honderden liveshows... en maar een handjevol winnaars. Sinds 'Starmaker' in 2001 hebben heel wat Nederlandse talenten het televisiepodium betreden, maar slechts enkelen wisten het momentum vast te houden. Hind Laroussi (37) kan erover meepraten en doet dat dan ook in de tweede aflevering van 'Better Than Ever'.

"Ik heb ook een aantal jaar geen contact gehad met mijn familie. Dat was heel heftig"

Zonder jury, coaches en felverlichte studio leert de kijker oud-deelnemers van talentenjachten in Better Than Ever opnieuw kennen. "Het is inmiddels 20 jaar geleden dat ik meedeed aan Idols, en het heeft zo'n impact gehad op mijn leven. Ik heb dat met heel weinig mensen maar kunnen delen", vertelt Hind, die derde werd tijdens de allereerste editie van Idols in 2003. "Nu wij hier zo samen zijn is het zo fijn om het daarover te hebben en te horen van anderen hoe zij dat hebben ondervonden, wat het met hen deed."

Idols heeft Hinds leven op z’n kop gezet: "Binnen een halfjaar stonden kinderen te bonken op de ramen, we hadden geen privacy meer; het was gewoon een gekkenhuis. Ik had zelfs beveiliging nodig naar optredens, maar het was een heel bijzondere tijd."

Oud-deelnemers
Lees ook:
Oud-deelnemers talentenjachten krijgen tweede kans in Better Than Ever

"Op het moment dat ik verloor dacht ik: mijn wereld vergaat", weet ze zich nog te herinneren. Tót ze zich realiseerde dat het publiek aan haar zijde staat: "Dat ik zoveel liefde van het publiek kreeg, dat ik dacht: ik heb eigenlijk al gewonnen, voor mezelf. (...) Uiteindelijk maak ik daar de muziek voor. Voor niemand anders."

Dat het publiek van haar houdt blijkt wel als ze haar eerste album uitbrengt, dat resulteert in een gouden plaat en een Edison Award. Nederland heeft zelfs zoveel vertrouwen in haar dat ze naar het Eurovisiesongfestival wordt gestuurd. "Het is heel gek als je zoveel succes krijgt, dan wordt er op een bepaalde manier naar je gekeken. Mensen gaan je op een voetstuk plaatsen", doet Hind haar verhaal. "Dat was heel lastig, want ik kon niet iedereen meer vertrouwen. Ik heb ook een aantal jaar geen contact gehad met mijn familie. Dat was heel heftig."

Coosje
Lees ook:
Coosje Smid zat in een crisis na het overlijden van haar moeder: 'Lang ontkend dat 't niet goed ging'

Een beetje redelijk mens zou hierdoor de luwte hebben opgezocht, maar niet Hind. "Ik heb toch altijd voor de muziek gekozen, alleen de prijs die ik daarvoor heb betaald is enorm geweest." Als presentator Martijn Krabbé haar confronteert met het feit dat ze de afgelopen jaren de publiciteit ook zelf heeft opgezocht door relaties aan te gaan met onder meer Marcel Boekhoorn en Brainpower, is ze het niet met hem eens: "Dat heb ik nooit opgezocht, dat krijg je er gewoon bij. Het deed mij heel veel zeer dat mensen mij zagen als een soort golddigger. (...) Geld is geen motivatie in mijn leven, dat is het nooit geweest."

Better Than Ever is iedere zaterdag om 21.40 uur te zien bij RTL 4, of kijk het programma (vooruit) bij Videoland.