Ga naar de inhoud
Entertainment

Deze hints en aanwijzingen uit WIDM aflevering 1 mag je niet missen

Beeld © AVROTROS

De tijd zal het leren luidt de titel van de allereerste aflevering van een gloednieuw seizoen 'Wie is de Mol?'. Tien kandidaten zijn allemaal op jacht naar de Mol van 2022. Maar wie is dat toch? Schrijf deze hints en aanwijzingen maar op in je molboekje.

Het masker van Kim-Lian

Sommige fans van Wie is de Mol? zitten al sinds afgelopen zomer in de tunnel van Kim-Lian. Die foto met het masker waarmee het seizoen wordt aangekondigd is een belangrijke aanwijzing. Is dit het oog van de actrice?

Dit
Lees ook:
Dit zijn de elf deelnemers aan het nieuwe seizoen Wie is de Mol?

Het shirt van Everon en de dubbele cijfers 

Everon komt aan het begin van het seizoen opdagen in een basketbaltop van de Boston Celtics. Opvallend detail? Nummer 33 op zijn rug én de naam van de speler: Bird. Niet alleen is er een vogel afgebeeld op de vlag van Albanië, het land waarin het spel zich dit jaar afspeelt, maar is er nog een opvallend detail aan het shirt. 11 deelnemers, seizoen 22... Daarnaast moeten de kandidaten in één van de opdrachten de klok stilzetten om 11.22 uur. 11 + 22 = 33.

De tijd zal het leren

Er zijn verschillende aanwijzingen voor de titel van deze aflevering. De tijd zal het leren kan leiden naar het shirt van Everon, maar ook naar minuut 11.22 van de eerste aflevering. Bij die tijdcode zie je Arno lopen. Of is het toch een hint die naar Glen wijst? Hij scoorde ooit een hit met 'Duurt te lang'.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Wie is de Mol? hebben voor eerst invloed op spelverloop

De grijpgrage handjes van Fresia

Het kan kijkers bijna niet ontgaan zijn hoe snel Fresia zichzelf het geld toe-eigende in de eerste opdracht. Er kon maar liefst 1.500 euro worden verdiend en niemand kreeg de kans om de briefjes te bestuderen. Is Fresia de Mol? Na afloop, als het team het geld inlevert om de jokers van het andere team ongeldig te maken, vertelt Rik namelijk dat er aanwijzingen naar de Mol op de geldbiljetten waren afgedrukt. Slimme zet van Fresia, of puur toeval?

Arno 'wist het'

Bij de eliminatieronde vindt er een plottwist plaats. Er kijken thuis maar liefst duizenden molloten mee die bepalen welke kandidaat zij het minst verdenken als Mol. Als Arno over de opdracht hoort, zegt hij: 'Ik wist het', terwijl hij onmogelijk kon weten dat hij een pleidooi moest voorbereiden. Had hij al voorkennis over deze opdracht? 

Renée
Lees ook:
Renée Fokker na Wie is de Mol? amper herkend op straat

Het zou de RTL Boulevard-collega's in ieder geval niet verbazen als Arno inderdaad de (best geklede) Mol blijkt te zijn. 

'Arno is sluw genoeg om de Mol te zijn'

05:19

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien bij NPO 1.