Ga naar de inhoud
Entertainment

Dit zijn de kandidaten van Big Brother 2022

Peter van de Veire en Geraldine Kemper Beeld © Jasper Suyk

Het nieuwe seizoen van 'Big Brother' begint net als vorig jaar met vier Nederlandse en vier Belgische bewoners. De groep bestaat uit vier mannen en vier vrouwen in de leeftijd van 25 tot 58 jaar, zo heeft RTL maandag bekendgemaakt.

Uit Nederland doen de 35-jarige Grace uit Breda, de 58-jarige Kitty uit Aalten, Tobias van 26 uit Den Haag en de 26-jarige Vera uit Vlissingen mee. Dimitri (26), Nouchine (25), Peter (56) en Sercan (28) zijn afkomstig uit Vlaanderen.

Bewoners
Lees ook:
Bewoners nemen vandaag hun intrek in Big Brother-huis

Dimitri, 26 jaar (Kampenhout, België)

De altijd vrolijke Dimitri werkt als commercieel directeur bij het bedrijf van zijn vader. In het weekend is hij te vinden op het voetbalveld, waar hij de sterren van de hemel speelt. Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld steelt Dimitri graag de show. Met een biertje in zijn hand staat hij graag op de dansvloer. Hij ziet zichzelf als de clown van de groep en zal deze rol in het Big Brother huis ook graag op zich nemen. 

Grace, 35 jaar (Breda, Nederland) 

Toen haar moeder tijdens Braziliaanse carnaval verliefd werd op een Nederlandse man, is Grace met haar meeverhuisd naar Nederland. Al van kleins af aan volgt Grace de Braziliaanse en later ook de Nederlandse versie, dus ze is met recht een superfan te noemen. Grace is op haar vijftiende moeder geworden en heeft veel obstakels overwonnen in haar leven. Dat heeft haar tot een sterke, onafhankelijke vrouw gemaakt. Met haar sprankelende persoonlijkheid en haar passie voor dansen, zal zij voor positiviteit en gezelligheid in het huis zorgen.

Kitty, 58 jaar (Aalten, Nederland) 

De van oorsprong Amsterdamse Kitty is een zorgzame kwebbelkous uit Aalten, die niet op haar mondje gevallen is. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en in haar eentje vier zoons grootgebracht. Kitty heeft zich altijd moeten bekommeren om anderen, maar door dit avontuur aan te gaan kiest ze eindelijk eens voor zichzelf. Kitty mag dan misschien de oudste zijn, maar wil laten zien dat ze zeker niet de zwakste is.

Nouchine, 25 jaar (Gent, België)

Met haar grote glimlach zal Nouchine veel harten weten te veroveren. Ondanks haar jonge leeftijd ziet ze zichzelf als een echte moeder en wil ze zich over anderen ontfermen.  Niet alleen thuis staat ze voor iedereen klaar, ook als verpleegkundige is ze voor haar patiënten dag en nacht bereikbaar. Nouchine is altijd vrolijk en goedgezind, uitgesproken en houdt haar mening niet voor zich. Eerlijkheid is heel belangrijk voor haar. Nouchine is helemaal klaar om de uitdagingen van Big Brother aan te gaan.

Peter, 56 jaar (Hasselt, België)

Deze modieuze man neemt geen blad voor de mond. Peter gaat graag opvallend en mooi gekleed door het leven. Hij is 56 jaar, maar voelt zich niet zo. Samen met zijn man en zoon geniet hij elke dag van het leven. Mode is een belangrijk onderdeel in Peters leven: hij werkt al jaren in de verkoop. Momenteel werkt hij in een schoenenwinkel, waar hij mensen voor zich weet te winnen. Dit zal hij zeker toepassen in het huis. Wie op hakken wil leren lopen, klopt bij Peter aan. Hij weet alle tips en tricks.

Sercan, 28 jaar (Tessenderlo, België)

Sercan is een zelfverzekerde, avontuurlijke, sympathieke gast met een bad boy randje. Hij is al jaren fan van het programma en ziet het hele concept als een ware uitdaging. Sercan woont bij zijn moeder in Limburg en werkt als magazijnmedewerker bij een groot sportmerk. Het liefst trekt hij de wereld rond met zijn rugzak, op zoek naar nieuwe mensen en avonturen. Hij heeft al over heel de wereld gereisd, maar ziet Big Brother als de reis van zijn leven. 

Tobias, 26 jaar (Den Haag, Nederland) 

Tobias is charmant, supersportief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Hij woont al zijn hele leven in Den Haag, dicht bij het strand waar hij graag naartoe gaat om te surfen. Als coach inspireert hij graag anderen met zijn gezonde levensstijl. Na een burn-out te hebben gehad, stapt hij nu topfit over de drempel van het Big Brother huis. 

Vera, 26 jaar (Vlissingen, Nederland) 

Vera is geboren en getogen in een klein dorpje in Zeeland. In het dagelijkse leven werkt ze in een parfumerie waar ze klanten adviseert over schoonheidsproducten. Vera is graag bezig met haar uiterlijk en wordt vaak bestempeld als modepopje. In het verleden heeft ze aan verschillende Miss-verkiezingen deelgenomen en is ze er meerdere keren met de winst vandoor gegaan. Als het aan Vera ligt zal dat bij deze uitdaging niet anders zijn. Ze is fanatiek en erop gebrand te winnen.  

Nieuw
Lees ook:
Nieuw seizoen Big Brother speelt zich af in gloednieuwe villa

Kristof, 30 jaar (Stabroek, België)

Tijdens de kick-off maandag werd er een extra gezicht toegevoegd: de 30-jarige Kristof. Schlager-zanger Kristof zal voor de vrolijke noot in het Big Brother huis zorgen. Goede sfeer is voor hem heel belangrijk en hij zal er alles aan doen om dit in het huis te bewaren. Kristof is op dagelijkse basis bezig met sport en beoefent judo op hoog niveau. Als ex-topsporter zit de winnaarsmentaliteit in zijn bloed; hij wil winnen en zal proberen ver te raken. Zijn doorzettingsvermogen komt daarbij zeker van pas.

Big Brother is terug!

00:26