Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter Pannekoek na bericht Lange Frans: 'Wens hem het beste'

Peter Pannekoek Beeld © ANP

Peter Pannekoek (35) gaat geen aangifte doen van het bericht dat Lange Frans (41) hem heeft gestuurd naar aanleiding van zijn oudejaarsconference. "Ik vind het daarvoor te weinig en ik wens hem het allerbeste", laat Pannekoek desgevraagd weten aan het ANP.

"De kans dat hij me ziet is ook niet groot want hij is veel langer"

"De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTube-kanaal. Staat genoteerd. Ik zie je wel als ik je zie," schrijft Lange Frans in een bericht aan de cabaretier, dat Pannekoek op Twitter deelde. "De kans dat hij me ziet is ook niet groot want hij is veel langer", zegt Pannekoek daar later over tegen het ANP.

Peter
Lees ook:
Peter Pannekoek voegde later nog drie actuele grappen toe

De term Pauper Kabouter nu ingezet voor goed doel

00:31

Pannekoek maakt meerdere grappen over de rapper tijdens zijn oudejaarsshow. "Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima", zegt hij onder meer. "Maar ik vind ook in de toekomst, als je ergens last van hebt, dan ga je niet naar het ziekenhuis. Dan ga je naar dokter Lange Frans. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo's. Lange Frans, de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort."

Lange Frans' YouTube-kanaal werd verwijderd nadat ophef ontstond over zijn uitspraken tijdens zijn podcasts, waarin hij gesprekken voert met mensen die complottheorieën aanhangen. Zo kwamen mensen langs die geloofden dat "de elite" een pedofielennetwerk onderhoudt en uitte de rapper in de afleveringen meermaals zijn kritiek op het coronabeleid.

Gert-Jan
Lees ook:
Gert-Jan Segers vindt kerk-sneren van Peter Pannekoek 'makkelijk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore