Ga naar de inhoud
Entertainment

Harry Potter-regisseur brak ribben tijdens repetitie

Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint in 'Harry Potter' Beeld © Warner Brothers

Mike Newell (79) brak een paar ribben terwijl hij aan het stoeien was met James Phelps (35), die de rol van Fred Weasley, een van de tweelingbroers uit de filmreeks, speelt. Dat gebeurde achter de schermen bij de opnames van de vierde film, 'Harry Potter and the Goblet of Fire', waarin de tweeling in een scène met elkaar stoeit.

"Ik was op dat moment een dikbuikige, 60-jarige man"

Volgens de regisseur was de tweeling niet agressief genoeg, waarop hij besloot met een van de Phelps te stoeien om de scène even te oefenen. "Ik herinner me dat ik hem om zijn middel greep en hem heen en weer probeerde te slingeren en een paar ribben brak", vertelt Newell bij de HBO Max-special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

Emma
Lees ook:
Emma Watson wilde eigenlijk stoppen met Harry Potter-films

Op dat moment had hij ongelooflijk veel pijn, herinnert hij zich. "Ik was op dat moment een dikbuikige, 60-jarige man. Ik had het echt niet moeten doen."

In The Goblet of Fire wordt het Toverschool Toernooi georganiseerd tussen tovenaarsschool Hogwarts en twee andere scholen. De tweeling wil hieraan meedoen, maar ze zijn niet oud genoeg. Daarop besluiten ze een toverdrankje in te nemen waardoor ze iets ouder worden, maar ze worden gesnapt. Daarna krijgt de tweeling ruzie, elkaar ervan beschuldigend dat het de ander zijn idee was.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore