Ga naar de inhoud
Entertainment

Vader en dochter uit Mr. Frank Visser moeten buren €27.650 betalen

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 20-02-2022 SSB6

Het gaat vaak om koffie, roze hekjes of pony's en lijkt daarom niet altijd even ernstig, maar wie de uitspraak van meester Frank Visser niet serieus neemt riskeert wel degelijk een fikse boete. Een vader en dochter die zich weinig aantrokken van meester Vissers eindoordeel moeten nu 27.650 euro boete betalen aan hun buren, zo meldt het AD.

"Het voelt niet goed dat het bij deelname aan een televisieprogramma meteen om zulke hoge bedragen kan gaan"

De zaak van vliegtuigspotter Piet en zijn dochter Ria is in februari 2020 te zien in Mr. Frank Visser doet uitspraak. Het tweetal schakelt de hulp van de voormalig rijdende rechter in omdat ze al jaren in de clinch liggen met hun buren, Wesley en Manon. Zij plaatsten een container met bouwpuin voor hun huis, waardoor hun uitzicht wordt belemmerd. Daarnaast zit Piet al lange tijd met twee schuttingen in z'n maag. Die zijn door de buurman verwijderd en niet goed teruggezet. 

Uiteindelijk eindigt de aflevering met de beslissing van de televisierechter: Piet en Ria moeten enkele betonnen blokken naast de oprit van hun buren verwijderen. Doen ze dit niet, dan moeten ze per dag dat ze zich niet aan de uitspraak houden 50 euro betalen aan Manon en Wesley, tot een maximum van 10.000 euro. Daarnaast moeten ze ook de schutting, waarin asbest is gevonden, aanpakken. Anders lopen ze het risico 200 euro per dag te moeten betalen. Tot slot oordeelt meester Visser ook nog dat enkele ramen die te dicht op de erfscheiding staan, door het duo ondoorzichtig gemaakt moeten worden om een boete van 50 euro per dag te voorkomen.

Grofgebekte
Lees ook:
Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Eind goed al goed? Niet bepaald. Vader Piet verkondigt meteen al na de uitspraak zich niet te zullen houden aan de opgelegde regels en verwijdert uiteindelijk slechts een paar betonblokken. De schutting wordt wel vervangen, maar veel later dan had gemoeten. Manon en Wesley stappen dan ook naar de rechter. Ze eisen 32.650 euro van hun buren, plus betaling van proces- en andere kosten.

Een absurd bedrag vindt Erik Doornbos, de advocaat die Piet en Ria in handen hebben genomen. Volgens hem is er sprake van 'ernstige gebreken' bij de totstandkoming van de overeenkomst die de deelnemers tekende voorafgaand aan het programma, vertelt hij aan de krant. "Het voelt niet goed dat het bij deelname aan een televisieprogramma meteen om zulke hoge bedragen kan gaan", aldus Doornbos. "Het komt erop neer dat Piet op een gegeven moment heeft geroepen 'dan bellen we de rijdende rechter', waarna zijn dochter een mail heeft gestuurd. Binnen twee uur werden ze teruggebeld en een dag later kwamen ze al langs."

Beestenboel
Lees ook:
Beestenboel drijft buren tot waanzin in Mr. Frank Visser doet uitspraak

De advocaat van Piet en Ria beweert daarnaast dat er geen enkele vorm van nazorg was en dat een deel van de veroordeling zou zijn ingegeven door de kijkcijfers. "Het is vervelend als je hebt verloren, maar het is wel in ieders belang dat de uitspraak zo goed mogelijk wordt nageleefd", reageert Sander Terstegge, eindredacteur bij Mr. Frank Visser doet uitspraak op de zaak. "Er doen allerlei soorten mensen mee aan ons programma, maar ze zijn allemaal juridisch in staat hun eigen zaak te bepleiten."

Twitter
Lees ook:
Twitter gniffelt om koffiestrijd seniorenflat Mr. Frank Visser

De rechter die de zaak nogmaals bekeken heeft is het met hem eens. Wel vindt hij de boete aan de hoge kant en haalt er daarom 5000 euro af. Voor Piet en Ria rest nu 27.650 euro plus rente die ze aan Manon en Wesley moeten overmaken, én 1000 euro aan door de buren gemaakte kosten. Daarnaast zijn ze ook nog eens 2924 euro armer door alle proceskosten.

Kijk de aflevering hier terug.