Ga naar de inhoud
Entertainment

Pauline Wingelaar veerkrachtig na verlies dochter: 'Had dit niet verwacht'

Pauline Wingelaar Beeld © Echte Gooische Moeders

In Videoland-serie 'Echte Gooische Moeders' was afgelopen weken te zien hoe Pauline Wingelaar (35) genoot van haar zwangerschap. Inmiddels weten we dat haar dochtertje vlak na haar vroege geboorte kwam te overlijden. In de zesde aflevering is te zien hoe de andere moeders hun vriendin opbeuren met een weekendje weg. "Het is de eerste keer dat ze er weer even uit gaat. Ik hoop dat ze er een beetje van kan gaan genieten."

"Ik zou nog zo graag één keer mijn neus in haar nekje willen duwen, nog één keer ruiken"

Na vier weken rust gaat Pauline samen met Bo en Kim plus alle kinderen naar België voor wat afleiding. De luxe laten ze thuis, want ze gaan back to basics in een natuurpark. Er is geen elektriciteit of verwarming dus ze moeten zelf houthakken voor de kachel. En dat is precies wat Pauline op dit moment kan gebruiken. "Ik heb wekenlang thuis gezeten, alleen. Ik verstopte me. Dus ik kijk er zó erg naar uit om weer lekker op pad te gaan met mijn vriendinnen", vertelt ze enthousiast voor de camera. "Even verstand op nul, genieten en lachen met elkaar in de natuur. Ik heb daar heel veel behoefte aan."

"Op dit moment voel ik alleen maar vreugde en is er even geen ruimte om te rouwen, of te huilen", vervolgt ze. "Ik geniet gewoon van mijn jongens en mijn vriendinnen. Een paar weken geleden had ik niet gedacht dat dit nog kon. Ik had niet verwacht dat ik zo snel weer plezier zou kunnen hebben. En die meiden helpen me daar zo goed bij. (...) Ik wil er niet steeds om huilen, ik wil ook gewoon plezier hebben weer."

'Nieuw
Lees ook:
'Nieuw begin' voor Pauline Wingelaar na vroeggeboorte dochtertje

Hoewel er dus veel gelachen wordt tijdens het tripje, wordt Pauline emotioneel als de vrouwen 's avonds samen zijn. "Ik had er zin om eruit te zijn, maar ik vond het stiekem ook wel eng. Ik ben blij dat de jongens mee zijn, als een soort van… mijn knuffelbeertjes", biecht ze op boven het licht van de kaarsen.

Op het moment van de opnames is het pas vier weken geleden dat Pauline haar dochtertje verloor. "Die dag zou ik best nog wel een keer terug willen halen. Ik zou nog zo graag één keer mijn neus in haar nekje willen duwen, nog één keer ruiken, nog één keer haar vast willen houden… nog één keer. Maar dat is niet, want als je die ene keer krijgt dan wil je nóg een keer", weet ze. "Het is gewoon raar, dat is het."

Pauline vervolgt: "Ik denk ook wel eens: had ik liever gehad dat ik nooit zwanger was geworden er dat me dit bespaard was gebleven? Dat weet ik ook niet… aan de andere kant heb ik haar wel mogen zien."

Pauline in tranen: 'Jullie zijn er altijd voor mij'

03:23
Josh
Bekijk ook:
Josh Veldhuizen maakt haar opwachting in Echte Gooische Moeders

Tot Paulines grote verdriet beviel ze op 30 september veel te vroeg van haar dochter. Belle kwam 21 weken te vroeg ter wereld en overleed door vroeggeboorte. 'De afgelopen twee weken hebben zich helaas ernstige complicaties rondom mijn zwangerschap voorgedaan. Met precies 20 weken braken mijn vliezen… ‘Madeliefje’ (zo noemde ik haar in mijn buik) en ik hebben samen zo hard gevochten tegen de natuur, want zolang ons meisje niet opgaf, deden wij het ook niet…' vertelde Pauline destijds over het hartverscheurende nieuws. 

Echte Gooische Moeders is elke donderdag te zien bij Videoland.