Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau van Erven Dorens heeft het zwaar nu kinderen zijn uitgevlogen: 'Leeg in huis'

Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens (50) vindt het maar stil in huis nu zijn zoons het nest hebben verlaten. "Het is leeg in huis", vertelt de presentator, van wie alleen de jongste van zestien nog thuis woont in gesprek met het 'Algemeen Dagblad'.

"Ik snap dat ze uitvliegen, moeten ze vooral doen, maar gezellig vind ik het niet"

Beau is vanaf 2 januari te zien met Villa Felderhof-variant Lago di Beau bij RTL. In het programma gaat hij - de naam zegt het al - BN'ers interviewen aan het Comomeer in Italië. Hiervoor is hij veel van huis, en moet dan ook zijn vrouw en kinderen missen. Tegenover de krant vertelt de talkshowhost dat hij tot grote vreugde zijn zoons afgelopen week weer gezien heeft, vanwege kerst en de vakantie. Drie van de vier zijn inmiddels uitgevlogen en daar moet de presentator nog wel even aan wennen.

Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens neemt het op voor Buddy Vedder na kritiek

Zijn tweeling van 20 is voor studie naar Amsterdam en Groningen en de middelste van 18 werkt als skileraar in Oostenrijk. Alleen de jongste van 16 is nog thuis, Jan. "Die praat veel, die snapt mij", vertelt Beau. "Als ik het moeilijk heb zegt hij: 'Kom papa, dan gaan we even knuffelen'. Ik hoor ook ouders die zeggen: 'Fijn, dan zijn wij nú aan de beurt'. Of: 'Het werd pas leuk toen ze gingen praten'. Ik heb dat niet. Ik vond álle leeftijden, álle fases leuk. Al liepen ze de hele dag huilend rond, vond ik het nog leuk. Ik snap dat ze uitvliegen, moeten ze vooral doen, maar gezellig vind ik het niet."

Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens in het nieuwe jaar te zien met Villa Felderhof-variant

Sommige ouders vinden het misschien heerlijk als de kinderen uitvliegen, maar Beau had ze liever nog even thuis gehouden. Al snapt hij ook dat dit bij het leven hoort: "Al die periodes brengen iets moois mee. De dromen die je hebt als kind. Dan studeren in een tijd van ongekende vrijheid. Vervolgens kom je in een werkend leven met kinderen of zonder, maar dat is dan óók weer iets nieuws. Tot je, zoals nu ik dan, achtergelaten wordt door je kinderen. Maar dat is dan ook wel weer een avontuur."

Maan,
Lees ook:
Maan, Nick Schilder en Ernst Kuipers te gast in Lago di Beau