Ga naar de inhoud
Entertainment

Emily in Paris-acteur Lucas Bravo wil geen lustobject zijn: 'Kan zoveel meer'

Emily in Paris Beeld © Carole Bethuel/Netflix

Lucas Bravo (33), de Franse acteur die de rol van Gabriel speelt in de Netflix-serie 'Emily in Paris', vindt de aandacht die hij vanwege de show krijgt leuk, maar tegelijkertijd ook hinderlijk. Hij is bang dat hij alleen nog maar gezien wordt als lustobject waardoor serieuzere rollen wellicht aan zijn neus voorbij gaan. Dit meldt 'The Times'.

"Ik ben pas 33 en heb hopelijk nog veel jaren te gaan als acteur"

Lucas, die ook modellenwerk deed in het verleden, voelt zich gevleid dat kijkers zijn personage Gabriel waarderen. "Natuurlijk is dat leuk, maar het is een rol die ik speel. Ik kan zoveel meer dan dat, maar als je eenmaal als 'leuk koppie' wordt gecast is het vrij lastig om dan ineens een totaal andere rol te bemachtigen. Daar maak ik me wel eens zorgen om, want ik ben pas 33 en heb hopelijk nog veel jaren te gaan als acteur."

Opnames
Lees ook:
Opnames Netflix-hit The Crown stilgelegd vanwege corona-uitbraak

Hij vervolgt: "Het is kennelijk vrijwel onmogelijk om er goed uit te zien en ook nog eens slim te zijn én diepgang te hebben volgens castingbureau's. De enige rollen die me aangeboden werden waren die van de knappe, niet zo intelligente gymleraar. Dat slaat natuurlijk nergens op, het is heel stereotiep allemaal. De bekendheid die ik door Emily in Paris heb gekregen ervaar ik eerder als een last dan een lust. Het is een rookgordijn, je moet je daar niet door laten meeslepen. Gewoon met beide benen op de grond blijven staan, dat is het belangrijkste."

Eric over tweede seizoen Emily in Paris: 'Het is net junkfood'

04:35
Emily
Lees ook:
Emily in Paris onder vuur vanwege stereotypering Oekraïense Petra

Emily in Paris is te zien bij Netflix.