Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers balen van onverwachte uitslag De Slimste Mens

De Slimste Mens Beeld © NPO Start

Het was woensdagavond weer een zinderende aflevering van 'De Slimste Mens', met een twist die niet veel mensen aan zagen komen. Nadat journalist en schrijver Frank Heinen (36) vorige week nog een record wist te behalen in het NPO-programma, was hij vanavond de grote verliezer. Kijkers zijn hier niet over te spreken, voornamelijk omdat zijn tegenspeler hem in de laatste seconde weet te verslaan.

''Dat is even een tegenvaller. Had ik niet verwacht''

Dat Frank veel weet, werd vorige week donderdag al duidelijk toen hij op de eerste dag dat hij meespeelde in de NPO-quiz, al direct de slimste van de dag werd. Daar deed hij de dag erna nog een schepje bovenop door 663 seconden bij elkaar te spelen, waar Frank een record mee zette. Dat was namelijk de hoogste score ooit in de bestaansgeschiedenis van het tv-programma.

Helaas komt er woensdagavond een eind aan dit succes. De schrijver neemt het op tegen twee andere deelnemers: Zaïre Krieger en Martin Visser. Martin weet deze aflevering de winst te pakken, waarna Frank in de laatste ronde moet strijden tegen Zaïre voor een plek in de volgende aflevering. Zaïre weet dit op het nippertje te winnen, wat Frank automatisch de verliezer van de dag maakt. ''Dat is even een tegenvaller. Had ik niet verwacht'', reageert de schrijver teleurgesteld. Maar niet getreurd: gelukkig zien we Frank alsnog terug in de finale door zijn behaalde scores.

Frank
lees ook:
Frank Heinen behaalt hoogste score ooit in De Slimste Mens

Ook voor de kijkers van het programma komt deze uitslag onverwachts. Aan de reacties online te zien heeft Frank veel fans, die het voor hem opnemen. 'Gelukkig komt Frank wel weer terug! Hij was een beetje moe volgens mij', schrijft iemand. 'Frank heeft een offday’, reageert een ander.

Merol
lees ook:
Merol na finale De Slimste Mens: 'Hier zit een trotse loser'
Albert
lees ook:
Albert Heijn-gezicht Randy Fokke nieuwe publiekslieveling De Slimste Mens

Maarten van Rossem onthult waarom hij altijd zwart draagt in De Slimste Mens

01:56