Ga naar de inhoud
Entertainment

Lieke van Lexmond legt focus op het nieuwe jaar: 'Dicht bij mezelf gebleven'

Lieke van Lexmond Beeld © ANP

We hadden het al kunnen weten door de stand van de maan, maar 2021 gaat voor Lieke van Lexmond (39) nou niet bepaald de boeken in als een 'topjaar'. De presentatrice lag de afgelopen maanden flink onder vuur, met name vanwege haar Moonsisters-praktijken samen met zus Jetteke. Via Instagram schrijft Lieke nu het veelbewogen jaar van zich af.

"Blijkbaar is de 'cancel-cultuur' het nieuwe normaal, maar dat moeten we samen niet zomaar accepteren"

Nu de laatste dag van 2021 in zicht is, kunnen veel BN'ers het niet laten een sentimentele post met al hun hoogte- en dieptepunten te delen met hun volgers, zo ook Lieke. 'Dit jaar heb ik heel veel geleerd over mezelf, over bepaalde mensen en hoe de wereld soms helaas werkt. Het was zeker niet gemakkelijk, maar het voelde heel goed om heel dicht bij mijn eigen normen en waarden te blijven en daarbij niemand buiten te sluiten', schrijft ze.

'Ik heb mijn hele leven alleen maar vanuit liefde gehandeld en zal dat ook nooit veranderen. Daarom heb ik het een paar maanden laten gaan, omdat ik erop vertrouw dat waarheid en oprechtheid altijd zullen komen bovendrijven.'

Lieke
Lees ook:
Lieke van Lexmond terug naar de kern: 'Altijd al verliefd op paarden'

Het RTL-gezicht vervolgt dat ze ontzettend trots is dat ze niet voor haar eigen hachje is gegaan en zich niet heeft laten verleiden om op 'allerlei klinklare onzin in programma’s, columns en kwetsende zogenaamde satire te gaan reageren', en daarmee met de negativiteit mee te gaan. 'Bewust ben ik blijven staan voor verbinding en een open mind', aldus Lieke.

'Er zijn veel beweringen (niet gecheckt en ook echt niet waar) die vernietigend werkten en het mij en mijn bedrijf niet gemakkelijk gemaakt hebben', vervolgt ze. 'Blijkbaar is de 'cancel-cultuur' het nieuwe normaal, maar dat moeten we samen niet zomaar accepteren.'

Lieke
Lees ook:
Lieke van Lexmond: we zijn helemaal niet zweverig

De ellende begon voor de Moonsisters vlak nadat zij een samenwerking aankondigden met cosmeticamerk Rituals. Daar kwamen veel negatieve reacties op, omdat Lieke en Jetteke zich publiekelijk negatief uitten over het vaccinatiebeleid in Nederland.

Later werd er door De Keuringsdienst van Waarde onderzoek gedaan naar de edelstenen die Lieke en Jetteke verkopen in hun webshop en bleek dat de stenen van een heel ander materiaal waren gemaakt. Eentje zelfs van simpel glas. Lieke was na de ophef over de nep-edelstenen in haar winkel zo sportief om in RTL Boulevard uitleg te geven over de hele situatie. In de video hieronder hoor je wat ze daarover te zeggen had.

Lieke van Lexmond over nep-edelstenen: 'We zijn zelf voorgelogen'

07:33
Rituals
Lees ook:
Rituals betreurt ophef om samenwerking met 'Moonsisters' Lieke en Jetteke