Entertainment

Merel Westrik walgde van zichzelf na interview Geert Wilders: 'Moest spugen'

29 december 2021 08:44
Merel Westrik Beeld © ANP

Talkshowhost Eva Jinek (43) heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan haar eigen interviewbundel, waarin ze rolmodellen portretteert over hun weg naar succes en geluk. Ook het verhaal van Merel Westrik (42) is te lezen in haar boek en vertelt dat ze enorm veel spijt heeft van een interview dat ze had met Geert Wilders (58).

"Alle gerenommeerde nieuwsmedia schreven over hoe ik had gefaald"

Interviewen doet Eva graag, maar voor Droom groot - verhalen van voorbeelden kroop ze voor de verandering eens in de pen. In de bundel blikt onder andere Merel Westrikt terug op haar carrière, en gaat dieper in op het beruchte interview dat ze zo'n negen jaar geleden had met Geert Wilders voor het actualiteitenprogramma Half Acht live!, de zomerse vervanger van De Wereld Draait Door.

De journaliste laat weten dat ze alle bagger die ze na afloop over zich heen kreeg, nooit meer zal vergeten. "Alle gerenommeerde nieuwsmedia schreven over hoe ik had gefaald. Ik heb alles gelezen. Zo werkt mijn brein", aldus Merel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Merel Westrik onderzoekt FreeBritney-beweging in documentaire

Ze vervolgt: "Ik wist zelf ook dat ik het niet goed had gedaan. Ik was er niet klaar voor, het was te groot en te vroeg. Maar ik merkte vooral dat veel journalisten boos waren (...) Ik werd ’s nachts wakker met kramp in mijn benen en moest spugen. Ik voelde me verschrikkelijk, ging met lood in mijn schoenen naar de studio."

Ook haar ervaring - of beter gezegd: haar gebrek aan aanvaring - speelde volgens de Talpa-ster mee: "Als je dit soort dingen voor het eerst doet, ga je dood, dat weet jij ook. Je kent de studio niet, je kent de mensen niet die er staan, er is geen routine of ervaring om op terug te vallen. Na 35 minuten was ik door al mijn energie heen, acht gasten verder en toen kwam Geert Wilders."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eva Jinek in tranen om zoontje Pax: 'Ik wil dit echt niet'

Uiteindelijk zat de hele situatie haar zó hoog, dat Merel ervoor koos ontslag te nemen. Ze vertelt: "Na een week kwam ik bij de directeur van WNL en zei: 'Ik stop ermee. Dit voelt niet goed. Ik krijg een ongekende bak ellende over me heen gestort. Dat is het me niet waard. Ik neem ontslag'. Toen zei hij: 'Als je dat doet, dan blaas je deze hele omroep op en dat kan niet’.'

Ter plekke besloot de presentatrice dan ook door te gaan. "Dan doet het maar pijn, maar ik ga het helemaal doorleven."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore