Ga naar de inhoud
Entertainment

Taylor Swift wil dat 'ongekende' plagiaatzaak wordt verworpen

Taylor Swift Beeld © ANP

Taylor Swift (32) wil graag dat een Amerikaanse federale rechter een geplande juryzitting in een rechtszaak tegen haar afblaast. De zitting is onderdeel van een geschil waarin zij wordt beticht van het stelen van songteksten voor haar nummer 'Shake It Off'. Dat meldt muziekwebsite 'Billboard' dinsdag.

"Dat toestaan is ongekend en maakt bovendien misbruik van het publieke domein"

De zaak werd aangespannen door songwriters Sean Hall en Nathan Butler, die vinden dat de zangeres delen van hun nummer 'Playas Gon' Play' heeft overgenomen. Zij menen dat de zinsnede 'Players gonna play, play, play, play, play' en 'haters gonna hate, hate, hate, hate, hate' verdacht veel lijkt op hun tekst 'Playas, they gonna play, and haters, they gonna hate.'

Actrice
Lees ook:
Actrice Blake Lively regiseert nieuwe videoclip Taylor Swift

Onlangs legde de rechter al een verzoek van de advocaten van de zangeres om de zaak te laten vallen naast zich neer. Volgens advocaten van Taylor zou het 'ongekend' zijn als de zaak toch door zou gaan. Volgens hen heeft de rechter een fout gemaakt door de zaak niet te verwerpen.

Aanbidder
Lees ook:
Aanbidder Taylor Swift dringt binnen in haar huis

De juristen zijn van mening dat de eisers iedereen kunnen aanklagen die 'players gonna play' en 'haters gonna hate' zou schrijven, zingen of openlijk zou uitspreken. "Dat toestaan is ongekend en maakt bovendien misbruik van het publieke domein."

Luister de twee nummers hieronder:

Taylor
Lees ook:
Taylor Swift brengt nieuwe versie van haar album Red uit