Entertainment

'Frank Dane werd maandag geïnformeerd over overname'

28 december 2021 19:43 Aangepast: 28 december 2021 21:11

Kort nadat bekend werd gemaakt dat Franke Dane (40) zijn ochtendshow op Radio 538 kwijtraakt aan collega-dj’s Wietze de Jager (32) en Klaas van der Eerden (46), gingen er geruchten rond dat Frank niet of amper over de overname zou zijn ingelicht. Talpa Network weerspreekt echter deze geruchten en zegt ook dat het de keuze van Frank is geweest om aanstaande maandag al te stoppen.

"Uiteraard hebben we Frank Dane van tevoren gesproken"

"Uiteraard hebben we Frank Dane van tevoren gesproken", zo vertelt een woordvoerder. "We hebben hem gisteren (maandag 27 december) geïnformeerd, waarna hij aangaf zijn team graag zelf in te lichten. Hier hebben we hem de ruimte voor gegeven."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Radio 538 neemt afscheid van ochtendshow Frank Dane

Volgens Talpa was het ook in eerste instantie de bedoeling om de nieuwe ochtendshow op Radio 538 pas te laten starten op 31 januari in plaats van aanstaande maandag al. "We hebben dit op verzoek van het team van Frank naar voren gehaald."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frank Dane vertelt luisteraars over bizarre ervaring: 'Net een western'

Frank zou er ook bewust voor hebben gekozen om geen afscheidsshow te maken. "Ik heb het gevoel dat ik met Missie 538 een heel mooi punt heb gezet achter precies drie jaar fantastische ochtendradio", zo laat hij via de woordvoerster in een reactie weten.

Mediadeskundige Rob Goossens denkt dat er toch wel sprake was van paniekvoetbal als het gaat om het vertrek van Frank Dane. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore