Ga naar de inhoud
Entertainment

Gert-Jan Segers vindt kerk-sneren van Peter Pannekoek 'makkelijk'

Beeld © ANP

Gert-Jan Segers (52) ergert zich aan de manier waarop cabaretier Peter Pannekoek (35) een kerk in Barneveld belachelijk maakt die ondanks de harde coronalockdown een kerstmis vierde met meer dan 650 bezoekers. Horeca, niet-essentiële winkels, theaters, bioscopen en sportscholen hebben de deuren moeten sluiten van het demissionaire kabinet. Voor kerken geldt slechts een advies.

"Net als de meeste andere christenen volg ik onze eigen kerkdiensten online"

'Blij dat ik vandaag de oudejaarsconference heb kunnen opnemen in een kerk in Barneveld. Het publiek was minder enthousiast en niet blij met het taalgebruik. Het resultaat is 31 december te zien op NPO1 #Hallelujah', schreef Pannekoek, die dit jaar de oudejaarsconference voor de NPO verzorgt, op Twitter.

Peter
Lees ook:
Peter Pannekoek vindt ochtendoptredens door corona 'een hel'

Dit ergerde ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. 'Net als de meeste andere christenen volg ik onze eigen kerkdiensten online', beklemtoont hij. 'En toch blijkt het steeds weer zoveel makkelijker om te sneren richting de enkele kerk die wel grootschalig samenkomt dan richting volle supermarkten of volle tribunes bij Max Verstappen. Te makkelijk.'

Pannekoek diende de politicus snel van repliek. 'Misschien moet u eerst de oudejaarsconference even afwachten of supermarkten en Zandvoort er goed van af komen. En nog belangrijker: ik heb geen invloed op het beleid omtrent supermarkten en de Formule 1 in Nederland. Daarvoor moet je in een (demissionair) kabinet zitten...', laat de komiek per Twitter weten aan de ChristenUnie-coryfee.

Conference
Lees ook:
Conference Peter Pannekoek verplaatst van Groningen naar Carré

BNNVARA zendt de oudejaarsconference van Peter Pannekoek op 31 december uit op NPO1. De eerste recensies zijn uitermate lovend.