Ga naar de inhoud
Entertainment

Top 2000 officieel van start gegaan op Radio 2

Beeld © ANP

De Top 2000 is in de nacht van vrijdag op zaterdag officieel van start gegaan. Het was aan radio-dj Jeroen van Inkel om 'de lijst der lijsten' af te trappen om 00.00 uur. Dat gebeurde met de nummer 2000 van de lijst, 'Promises Of No Man’s Land' van de Nederlandse artiest Blaudzun, dat voor het eerst in de hitlijst staat. Tot en met oud en nieuw worden de nummers 24 uur per dag achter elkaar gespeeld bij NPO Radio 2.

Voorafgaand aan de eerste plaat klonk de openingsshow van Bart Arens. De dj verzorgt elk jaar een 'mash-up' van grote hits uit de lijst.

Na de nieuwkomer van Blaudzun volgen een aantal bekende nummers, die flink wat zijn gezakt ten opzichte van vorig jaar: 'Kissing A Fool' van George Michael (146 plaatsen gezakt), 'I Want To Hold Your Hand' van The Beatles (318 plaatsen gezakt), 'Anarchy In The U.K.' van Sex Pistols (202 plaatsen gezakt) en 'Sunshine Of Your Love van Cream' (174 plaatsen gezakt).

Lievelingslied
Lees ook:
Lievelingslied Peter R. de Vries snelste stijger in top 2000

'Bohemian Rhapsody' van Queen zal als laatste gedraaid worden en het jaar 2022 inluiden. Dat nummer stond vorig jaar op plek 2, maar voert nu voor de achttiende keer de Top 2000-lijst aan. Het nummer 'Roller Coaster' van Danny Vera, vorig jaar nog de nummer 1, komt dit keer op een tweede plek. Het favoriete nummer van de overleden misdaadjournalist Peter R. de Vries, 'A Whiter Shade Of Pale' van Procol Harum, stijgt van nummer 153 naar 3.

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild noemt uitblijven publiek in Top 2000 Café 'een domper'

Verder bestaat de top 10 achtereenvolgens uit 'Hotel California' van Eagles, 'Piano Man' van Billy Joel, 'Radar Love' van Golden Earring, 'Stairway To Heaven' van Led Zeppelin, 'Nothing Else Matters' van Metallica, 'Black' van Pearl Jam en 'Avond' van Boudewijn de Groot. Het nummer 'Radar Love' is nieuw in de top 10 en het eerste nummer van Golden Earring, die dit jaar heeft aangekondigd te stoppen vanwege de ziekte van George Kooymans, dat in te top 10 staat. Ook 'Nothing Else Matters' is nieuw in de top 10.

Queen is het vaakst te horen op de zender, want de band staat maar liefst 35 keer in de lijst. Daarna volgen The Beatles met 31 nummers en ABBA, Bruce Springsteen, U2 en The Rolling Stones met 23 nummers. Het Top 2000 Café in Hilversum staat net zoals vorig jaar niet vol met publiek vanwege de coronamaatregelen, maar in plaats daarvan met televisieschermen.

NPO
Lees ook:
NPO Radio 2 blijft liedjes van Marco Borsato in Top 2000 draaien