Entertainment

Fidan Ekiz nog steeds gepikeerd door affaire Vooravond

24 december 2021 08:33 Aangepast: 24 december 2021 11:46
Beeld © ANP

Fidan Ekiz (45) is nog steeds niet te spreken over de manier waarop BNNVARA het programma 'De Vooravond' van de buis heeft gehaald. Dat vertelt zij in gesprek met De Telegraaf. De talkshow met Ekiz en Renze Klamer stopte opeens ondanks goede kijkcijfers.

"We zijn pionnen in de omroepwereld, onderdeel van de machtspolitiek"

"Het gaat niet zozeer om mij in deze affaire, maar om het hele team van De Vooravond", zegt ze. "Om de manier waarop een sociale omroep asociaal met haar mensen omging. Naar buiten toe roepen: 'We halen Fidan binnen omdat we ook het andere geluid willen laten horen.' En vervolgens intern het tegenovergestelde doen. We zijn pionnen in de omroepwereld, onderdeel van de machtspolitiek."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fidan en Renze over exit De Vooravond: 'Geschokt en boos'

Fidan vertelt dat ze zich in de toekomst niet meer zo snel aan één omroep zal verbinden, al wil ze nog wel samenwerken met BNNVARA. "De omroep staat voor taboedoorbrekend, voor vrijheid", zo legt ze uit. "Perfect voor iemand als ik, maar de bazen snapten dat niet en gingen me framen. Gaandeweg merkte ik dat de leiding enorm worstelt met hoe ze zich moet profileren en dat heeft ook te maken met de strijd tussen de omroepen en de NPO."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Fidan Ekiz zint op zoete wraak na vertrek bij De Vooravond

Eerder deze maand vertelde zij in HLF8 dat ze nog steeds niet precies weet wie nou heeft besloten waarom de talkshow moest stoppen. Fidan zal in 2022 onder meer te zien zijn als presentator van Op1, samen met Sven Kockelmann.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Frits Spits: 'Ontslag Renze en Fidan schandvlek publieke omroep'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore