Ga naar de inhoud
Entertainment

Jennifer Hoffman ging huilend naar Westenwind: 'Wilde niet meer'

Jennifer Hoffman Beeld © ANP

In de laatste 'PodBast' van Bastiaan Meijer van 2021 is actrice Jennifer Hoffman (41) te gast. Ze vertelt hoe je het beste om kunt gaan met onzekerheid en waarom ze ooit tijdelijk is gestopt met acteren.

"Ik weet niet of ik een burn-out had, maar ik was echt overspannen"

Ze heeft pas net haar handtekening onder haar havodiploma gezet als Jennifer doorbreekt als Sam de Graaf in Westenwind. Het zet haar carrière in gang, maar in de podcast vertelt de actrice dat het best gek was om 'ineens' bekend te zijn. "Dat was heel raar, bizar", geeft ze toe. "Ik vond het ook heel gek om dan in het weekend gewoon weer terug naar Gouda te gaan. Dan gingen we uit, stappen en bier drinken. En ik was dan kapot, want ik had een hele werkweek achter de rug terwijl iedereen had gestudeerd."

Ilse
Lees ook:
Ilse Warringa mist filmpremière Luizenmoeder door corona

Als snel merkt de Luizenmoeder-ster dat haar nieuwe leven moeilijk te combineren is met haar oude leventje. "Ik moest ook vaak op zaterdag draaien, dus kon er dan op vrijdagavond niet meer bij zijn. En ik werkte ineens met allemaal volwassenen, in een volwassen wereld. Dus ik merkte wel dat er een soort scheiding kwam." Helemaal als ze een relatie krijgt met tegenspeler Daan Schuurmans en samen gaat wonen in Amsterdam. "Dan is gewoon in één keer je hele leven opeens anders, word je herkend op straat", vervolgt ze. "Ik was heel erg mijn fundering kwijt. Mijn houvast raakte ik kwijt."

Uiteindelijk besluit Jennifer dan ook te stoppen met acteren. Ze legt uit: "Westenwind werd ook overgenomen, dus Johan Nijenhuis ging weg en er kwam een andere uitvoerend product. Die wilde ook ineens dat Sam de Graaf hoer werd en ik vond dat allemaal erg heftig en wilde dat niet. Ik miste heel erg Johan daar. Johan was echt Westenwind."

Jennifer
Lees ook:
Jennifer Hoffman ontevreden over zwangerschapsverlof: 'Achterlijk'

Daarnaast voelt Jennifer steeds meer dat ze geleefd wordt en breekt dan ook na een lange werkdag tijdens een verplichte fotoshoot voor de Televizier-gids. "Ik was écht, écht op en zei: 'Ik kan niet meer. Ik wil dit niet meer'", onthult ze. "Toen ben ik daar huilend weggegaan, maar ik voelde me heel trots dat ik 'nee' had gezegd en eindelijk weer een beetje controle had over mijn eigen leven. (...) Daar ben ik heel trots op."

Uiteindelijk besluit de actrice helemaal te stoppen met acteren. "Ik was echt overspannen. Ik weet niet of ik een burn-out had, maar ik was echt overspannen", vertelt ze over die periode. "Ik ging huilend naar mijn werk toe. Ik heb mezelf zelfs een keer verstopt. Dat ze riepen, maar ik dacht alleen maar: 'Ik kan niet meer, ik wil niet meer.' Ik was gewoon overwerkt."

Jennifer
Lees ook:
Jennifer Hoffman valt in de prijzen met nieuwe film