Ga naar de inhoud
Entertainment

Beyoncé en Jay-Z kunnen Oscar-geschiedenis schrijven

Beyoncé (40) en Jay-Z (52) staan beide op de shortlist voor de Oscars voor Best Original Song. De zangeres met het nummer ‘Be Alive’ uit de film ‘King Richard’ en de rapper met ‘Guns Go Bang’ uit ‘The Harder They Fall’. Mochten ze doordringen tot de vijf genomineerden die overblijven, dan is het voor het eerst in de geschiedenis van de Academy Awards dat een echtpaar het tegen elkaar opneemt in dezelfde categorie. Dit meldt 'Billboard'.

Leden van de muziektak van de Academy bracht het aantal inzendingen terug van 84 naar 15. Daarvan moeten er nog 10 afvallen om tot de uiteindelijke genomineerden te komen. Alle stemgerechtigden binnen de organisatie mogen dan stemmen. Opvallend is dat alle genomineerden voor Best Original Song van de Golden Globe Awards en de Critic Choice Awards op de Oscar shortlist staan.

Hoewel Beyoncé maar liefst 28 Grammy's wist te winnen en al eens optrad bij de Oscars, lukte het haar nog niet om genomineerd te worden. Het nummer dat ze zong voor King Richard, de film over het leven van Richard Williams, vader van tennissters Venus en Serena, zou daar verandering in kunnen brengen.

Jay-Z
lees ook:
Jay-Z heeft ook éíndelijk Instagram: volgt alleen Beyoncé

Andere artiesten op de shortlist zijn onder meer Billie Eilish en haar broer Finneas, U2, Jennifer Hudson, Lin-Manuel Miranda, Ariana Grande en Van Morrison.

Op 8 februari 2022 worden de nominaties bekend gemaakt, de Academy Awards zelf worden op 27 maart uitgereikt.