Entertainment

Vriend Loiza Lamers niet alleen sleutel tot haar hart, maar ook haar huis

21 december 2021 07:05
Loiza Lamers Beeld © Instagram @loizalamers

2021 was een bijzonder jaar voor Loiza Lamers (26). Zo ging ze op zichzelf wonen, kreeg ze een eigen documentaire bij Videoland, kwam haar boek uit - dat ze samen schreef met haar moeder - én ze vond de liefde. "Dat is heel natuurlijk gegaan”, vertelt het model als Aran Bade (36) haar ernaar vraagt in een nieuwe aflevering van 'Aran on Tour'.

"Hij is gewoon zó lief, echt een lekker ventje!"

Loiza en haar Jelle hebben elkaar in juni leren kennen, dus volgens het model is het nog wel heel pril. Ze vertelt: "Echt heel bijzonder en fijn. Ik ben heel gelukkig (…) Hij is gewoon zó lief, echt een lekker ventje!"

Loiza vertelt in het bijzondere gesprek dat haar lief haar verhaal kende, en haar meteen accepteerde zoals ze is. "Op een gegeven moment kwamen we er wel over in gesprek", deelt ze. "Hij had meteen zoiets van: wat maakt het uit. Toen dacht ik al: oké, dit is heel leuk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loiza Lamers voelt zich helemaal natuurlijk vrouw bij vriend Jelle

Loiza geeft toe dat het in het verleden soms voelde of haar vrouwelijkheid werd afgepakt door haar verhaal te delen met iemand waar ze gevoelens voor had. "Er is niets waarbij ik me niet vrouwelijk voel, maar als het dan gaat om een relatie… dan vraag ik me af of er niet dingen zijn waardoor ik achterblijf", vertelt ze eerlijk. Bij Jelle heeft ze dat gevoel nooit gehad: "Vanaf het eerste moment hebben we dat nooit gehad."

In haar Videoland-documentaire, spreekt de 26-jarige ook over deze angst. De opnames waren voor Loiza dan ook regelmatig behoorlijk confronterend en pittig. Loiza vertelt: "Ik ben gewoon vrouw – ondanks alle vooroordelen en wat mensen zeggen dat ik niet zo ben, laat ik heel erg zien: ik ben het wél. En om dan toe te geven dat er dus wel momenten zijn dat ik me niet zo voelde, in bepaalde situaties, vond ik heel spannend."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Loiza Lamers laat liefdesleven filmen: 'Voelt als coming out'

Vriend Jelle, die ook een rol in de docu speelt vond het juist 'heel mooi' hoe kwetsbaar Loiza zich opstelde. "Hij had zoiets van: het is echt wie je bent, de vrouw op wie ik verliefd ben geworden", vertelt ze.

Dat het wel goed zit tussen Loiza en Jelle, dat moge duidelijk zijn. Toch denken ze voorlopig nog niet aan samenwonen. Eerst willen ze nog even hun 'eigen ding' doen. Hoewel het stel dus nog apart woont, heeft Loiza al wel de sleutel van haar huis aan hem gegeven. "Dan kan hij in ieder geval zelf naar binnen en hoef ik de deur niet meer voor hem open te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Loiza woest over 'lelijke' actie in Expeditie Robinson

Eerder sprak Aran met Linda Hakeboom. Na haar kankerdiagnose nam de 36-jarige kijkers mee in haar verhaal. De documentairemaakster legde het proces vast voor 'Linda's Kankerverhaal', waarvoor ze zelf een Televizier-Ster won. In Aran on Tour gaan ze samen naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, waar ze haar bestralingstattoo's laat verwijderen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore