Ga naar de inhoud
Entertainment

Hannelore Zwitserlood gaat out in Special Forces VIPS

Special Forces VIPS Beeld © Videoland

Zondagavond ging het nieuwe Videoland-programma 'Special Forces VIPS' van start waarin tien bekende Nederlanders twee weken lang hun eigen leven verruilen voor een helse training van de Special Forces. In de eerste aflevering wordt het de nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood (46) na een sprong uit een helikopter allemaal iets te veel.

''Gewoon blijven luisteren. Het leven gaat gewoon door''

Dat Special Forces VIPS niet zomaar een realityshow is, daar komen de kandidaten al snel achter. Hannelore wordt meteen met haar neus op de feiten gedrukt. 

Na een sprong uit een helikopter in het water, verzamelt de groep zich aan de waterkant. Tijdens een korte uitleg van de commandant valt Hannelore plotseling flauw. De groep schrikt zich een ongeluk, maar ze mogen de nieuwslezeres niet te hulp schieten. ''Gewoon blijven luisteren. Het leven gaat gewoon door'', krijgen ze te horen.

Giel
lees ook:
Giel Beelen over Special Forces VIPS: 'Heftigste tv-programma ooit'

Gelukkig wordt ze bijgestaan door mensen van het team, waarna de nieuwslezeres zich alweer vrij snel bij de groep aansluit. ''Ik ben wel een doorzetter. Ik vind het wel lekker om af en toe niet naar mijn lichaam te luisteren, dan ben ik gewoon lekker eigenwijs'', vertelt Hannelore. Ze vervolgt: ''Ik werd tijdens de gymles altijd als laatste gekozen (...) Anderhalf jaar geleden was ik het helemaal zat. Ik voelde me dik en sloom. Ik ben nu fitter en sterker dan ooit.''

Toch besluit ze aan het einde van de eerste aflevering - met pijn in haar hart - de eer aan zichzelf te houden en uit Special Forces VIPS te stappen. Met de woorden 'staff, ik geef op' beëindigt ze haar deelname. Wel heeft ze in deze korte periode veel geleerd. ''Ik moet meer realistische doelen stellen en ik hoef mezelf niet te bewijzen voor m’n gezin'', zegt Hannelore met tranen in haar ogen.

Spannend:
lees ook:
Spannend: déze BN'ers doen mee aan Special Forces VIPS

We spraken Giel Beelen over zijn ervaringen in het programma. Hij vertelt onder meer dat dit het 'heftigste tv-programma' is waar hij ooit aan mee heeft gedaan. Je ziet het in de video hieronder.

Giel Beelen over Special Forces VIPS: 'Heftigste tv-programma ooit'

02:05

Special Forces VIPS is elke zondagavond te zien bij Videoland.

Bron: RTL Boulevard