Entertainment

Nieuwe Spider-Man film beleeft succesvol openingsweekend

20 december 2021 00:00 Aangepast: 20 december 2021 07:23

De nieuwe film rond Spider-Man is goed van start gegaan. In het eerste weekend dat 'No Way Home' te zien was bracht hij wereldwijd 587 miljoen dollar op. Dat is de beste score voor een openingsweekend sinds 'Avengers: Endgame' uit 2019, die in de eerste dagen 1,2 miljard dollar opleverde.

De derde film waarin Tom Holland Spider-Man speelt beleefde daarmee het twee na beste eerste weekend voor een film ooit, na Endgame en diens voorgangers Avengers: Infinity War (640 miljoen dollar). No Way Home is de zesde film ooit die in het eerste weekend meer dan 500 miljoen dollar opleverde. Dat is extra opmerkelijk omdat de titel in de grote filmmarkt China nog niet is uitgekomen.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Hierom neemt Tom Holland een acteerpauze na Spider-Man-film

De ontwikkeling van No Way Home kwam in 2019 aan een zijden draadje te hangen, toen studio's Disney en Sony in de clinch raakten over de franchise. Sony heeft de rechten op Spider-Man, maar de superheld is onderdeel van het universum van Marvel, dat sinds 2009 van Disney is. Na inmenging van onder meer Tom Holland kwamen de partijen er zakelijk uit en ging Spider-Man: No Way Home toch in productie.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Stormloop op kaartjes Spider-Man: No Way Home

Het succes van No Way Home is een flink hart onder de riem voor de bioscoopwereld, die de resultaten de afgelopen anderhalf jaar zag kelderen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wel is er in die industrie schrik voor nieuwe bioscoopsluitingen nu de omikronvariant om zich heen grijpt. In Nederland zijn de bioscopen tot 14 januari gesloten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore