Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruud de Wild noemt uitblijven publiek in Top 2000 Café 'een domper'

Dat er geen publiek aanwezig mag zijn in het Top 2000 Café vindt NPO Radio 2-dj Ruud de Wild (52) 'heel jammer', maar het maakt het gevoel wat hij bij het presenteren van de lijst heeft er niet minder om. Dat zegt hij zondag in gesprek met het ANP.

''Ik ben wel trots dat ik het mag presenteren''

Ruud noemt het 'een domper' dat er opnieuw geen publiek fysiek in het café in Beeld en Geluid in Hilversum aanwezig kan zijn door de harde lockdown die zaterdag werd afgekondigd. Doorgaans zorgen de bezoekers wel voor 'gezelligheid en leven in de brouwerij', maar dat is door corona dus dit jaar helaas niet mogelijk.

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild: 'Deze periode zegt veel meer dan elkaar het jawoord geven'

In plaats daarvan kunnen luisteraars net als vorig jaar weer inbellen en op die manier digitaal in contact komen met de dj's. Heel raar is dat niet meer, want de hele wereld doet dat immers al een tijdje zo, aldus Ruud.

Het gaat in de eerste plaats om de muziek en het gevoel daarbij. "Het is de lijst van Nederland, het is sentiment. De Top 2000 is een instituut, dat heeft niemand anders", zegt de dj. "De Top 2000 is van Nederland."

Ruud
lees ook:
Ruud de Wild weer terug op de radio: 'Nog niet van me af'

Volgens Ruud vertaalt de muziekkeuze in de lijst mooi 'de emotie van tijd en mensen'. De emoties van de verschillend stemmende generaties bepalen hoe de lijst wordt samengesteld. "Het is de muzikale barometer van de tijd. Ik heb zelf niks met Bohemian Rhapsody, maar het voelt als een bouwsteen."

Zelf noemt hij zich 'dienstbaar' als het gaat om zijn rol bij de lijst die op zaterdag 25 december om middernacht van start gaat. "Ik serveer de platen die Nederland heeft gekozen. Ik vind daar zelf niks van, maar ben dienstbaar. Ik ben wel trots dat ik het mag presenteren."