Ga naar de inhoud
Entertainment

Adele en Ed Sheeran genomineerd voor genderneutrale BRIT Awards

Adele, Dave, Ed Sheeran en Little Simz maken de meeste kans op een prijs tijdens de aankomende editie van de BRIT Awards. Ook de Nederlandse Tiësto kan winnen. De organisatie maakte zaterdagavond de nominaties bekend, die voor het eerst niet meer in aparte categorieën voor mannen en vrouwen zijn verdeeld.

Toen bekend werd dat de belangrijkste Britse muziekprijzen voortaan genderneutraal zouden zijn en geen onderscheid meer zouden maken tussen mannelijke en vrouwelijke artiesten, werd gevreesd dat dat zou resulteren in vooral mannelijke genomineerden. De praktijk wijst anders uit: volgens de BBC zijn er in tien jaar niet zoveel vrouwen tegelijk genomineerd geweest voor de deze prijzen.

Streng
lees ook:
Streng coronabeleid bij concerten Adele in Las Vegas

Net als Dave en Little Simz, maken zowel Adele als Sheeran kans op vier prijzen. De laatste twee ook in dezelfde vier categorieën, namelijk Beste Album, Beste Artiest, Beste Liedje en Beste Pop/R'nB. De Nederlandse dj Tiësto maakt kans in de categorie Beste Internationale Song voor zijn nummer The Business. De BRIT Awards worden op 8 februari uitgereikt.

Elton
lees ook:
Elton John en Ed Sheeran komen met nóg een kerstsingle