Entertainment

Opnames Netflix-hit The Crown stilgelegd vanwege corona-uitbraak

17 december 2021 19:40
The Crown Beeld © Netflix//Des Willie

Het vijfde seizoen van 'The Crown', over het Britse koningshuis, verschijnt november 2022 op Netflix. Maar dan moeten wel de opnames op tijd worden afgerond. En dat lijkt een probleem nu alles stilligt omdat maar liefst acht werknemers positief getest zijn op het coronavirus. 

"The Crown is een dag eerder klaar met filmen dan gepland voor de kerstvakantie na een paar positieve gevallen binnen het team"

De Daily Mail meldt dat woensdagavond is besloten om de opnames stop te zetten nadat acht leden van de crew positief testten. Donderdagavond bevestigde Netflix: "The Crown is een dag eerder klaar met filmen dan gepland voor de kerstvakantie na een paar positieve gevallen binnen het team, waardoor de veiligheid van anderen wordt gegarandeerd en iedereen die in productie is, kan genieten van een feestelijke pauze met hun dierbaren."

De uitbraak van het coronavirus op de set komt nadat Bertie Carvel en Lydia Leonard dinsdag voor het eerst werden afgebeeld als Tony Blair en vrouw Cherie in Kent. Ze filmden eerder deze week hoe de Blairs hun stem uitbrachten bij de verkiezingen van 1997.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriendin prinses Diana stopt met The Crown: 'Niet respectvol'

Imelda Staunton keert aankomend seizoen in de huid van de Queen. De 65-jarige actrice, bij het grote publiek bekend van haar rol als Dolores Umbridge in de Harry Potter-reeks, speelt Elizabeth in de vijfde en zesde reeks. Ze volgt daarmee Olivia Coleman en Claire Foy op die de koningin ieder twee seizoenen in eerdere levensfases speelden.

Ook de andere leden van het Britse koningshuis worden vanaf het vijfde seizoen gespeeld door nieuwe oudere acteurs. Zo nemen Dominic West, Lesley Manville en Jonathan Pryce de rollen over van respectievelijk Josh O'Connor als prins Charles, Helena Bonham Carter als prinses Margaret en Tobias Menzies als prins Philip.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Releasedata The Crown, Emily in Paris en Tiger King bekend

De vijfde reeks verschijnt volgend jaar op Netflix. De precieze datum is nog niet bekendgemaakt. Er komt in ieder geval ook een zesde reeks. Of de serie daarna doorgaat, kunnen de makers nog niet zeggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede seizoen The Witcher nu te zien op Netflix

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore