Ga naar de inhoud
Entertainment

Ruud de Wild: 'Deze periode zegt veel meer dan elkaar het jawoord geven'

Olcay Gulsen en Ruud de Wild Beeld © Instagram @ruuddewild

Ruud de Wild maakte in maart bekend dat hij darmkanker had en stopte tijdelijk met zijn radioprogramma. De 52-jarige dj is inmiddels kankervrij en keerde in oktober terug op de radio. "Blurry. Dat is hoe ik het afgelopen jaar zou omschrijven", doet hij nu zijn verhaal in '&C Magazine'. "Ik ben heel vaak geopereerd, heel vaak onder zeil geweest en dat maakt het blurry. Je raakt de tijd een beetje kwijt."

"Kanker hebben, niet weten of je het overleeft, waar je staat, wat er precies met je aan de hand is en overgeleverd zijn aan anderen: het is écht zwaar"

In het tijdschrift van Chantal Janzen vertelt de radio-dj dat het gek genoeg tegelijkertijd ook voelt alsof hij tijd terug heeft gekregen. "Ik ben er nog. Of weer. Ik kan het in ieder geval allemaal navertellen", aldus Ruud. "Ik was er gelukkig nog op tijd bij. Nou ja, ook niet helemaal, want anders had ik niet zo’n slopend traject moeten doorlopen. Ik kan er wel luchtig over doen, maar het trekt aan je. Lichamelijk én geestelijk. Kanker hebben, niet weten of je het overleeft, waar je staat, wat er precies met je aan de hand is en overgeleverd zijn aan anderen: het is écht zwaar."

Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild moest 'even wennen' aan eerste werkweek

De impact van de operaties en wat zijn ziekte betekent voor zijn relatie met zijn vriendin Olcay Gulsen toonde de 52-jarige NPO-coryfee al in de eerder uitgezonden documentaire Diagnose De Wild. "Je leert elkaar op zo’n andere manier kennen. Als je door zo veel operaties en emoties gaat, een tijdelijke stoma krijgt, bloedend door het huis loopt, dan vallen alle façades weg", voegt hij daar nu aan toe. "Ik zei het al eerder: deze periode zegt veel meer dan elkaar het jawoord geven."

Olcay Gulsen: 'Ruud zei tegen mij: ik ga het niet redden'

04:23
Ruud
Lees ook:
Ruud de Wild verzweeg ziekte maandenlang voor kinderen

De nieuwste &C Magazine, waarin ook Maan en Bilal Wahib aan het woord komen, ligt nu in de winkel.