Entertainment

Succes kostte Maan relatie met vriendinnen: 'Zij stonden in de kroeg'

17 december 2021 14:17 Aangepast: 17 december 2021 14:22
Maan Beeld © ANP

Hoewel Maan de Steenwinkel (24), alom bekend als Maan, niet kan wachten om voor 17.000 man in de Ziggo Dome de longen uit haar lijf te zingen, is ze stiekem ook wel dankbaar dat het de afgelopen maanden vanwege alle maatregelen even wat rustiger was. "Afgelopen jaar ben ik closer geworden met mijn vriendinnen. Door mijn werk waren we uit elkaar gegroeid", geeft ze toe in '&C Magazine'.

"Ik besefte dat vriendschappen en familie het waardevolst zijn in mijn leven"

Het is niet zo dat de zangeres pre-corona nooit thuis was, maar als ze vrij was, zaten haar vriendinnen vaak aan de studie. "Als ik ergens een show had, stonden zij in een kroeg", legt de 24-jarige uit in het blad. Door haar lege agenda was er opeens wél tijd voor logeerpartijen, filmavonden en feestjes.

"Ik besefte dat vriendschappen en familie het waardevolst zijn in mijn leven. Dat mijn vriendinnen de bouwstenen zijn voor alles wat ik daarnaast doe", aldus Maan. "Sinds dit jaar woon ik samen met een van mijn beste vriendinnen. Ik wilde, voordat we allemaal settelen, nog een keer een soort studentenleven ervaren." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres Maan laat zich uit over ex-vriendje en liefdesleven

En dat bevalt goed. Zo eten, koken en - niet geheel onbelangrijk - borrelen ze veel samen én is er elke week wel een huisfeest. "Ik geniet daar nog even van voordat ik weer flink aan de bak moet", deelt de Voice-winnares in het interview.

Waarmee ze dan aan de bak moet? Met trainen voor haar grote droom: haar eerste soloshow in de Ziggo Dome - waarvoor ze nu al zenuwachtig is. Bang om blunders te maken op het podium is ze echter niet: "In elke show zing ik wel een valse noot. Of struikel ik ergens over. Dat vind ik niet erg, dat maakt het juist menselijk. Laatst nog was ik tijdens een show mijn tekst vergeten. Ik keek naar mijn fans vooraan en riep of ze me wilden helpen. Ze begonnen allemaal heel hard te zingen. Fantastisch was dat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zangeres Maan wil 'andere kant' laten zien met debuutalbum

Maan heeft het er maar druk mee: samen met Typhoon gaat ze aankomend seizoen ook nog talenten coachen in het nieuwe seizoen van The voice of Holland. De rapper en zangeres, die de talentenjacht in 2016 won, geven kandidaten die zijn afgevallen een tweede kans.

Het hele interview met Maan lees je nu in de nieuwste editie van &C Magazine.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore