Ga naar de inhoud
Entertainment

Grofgebekte Jannie heeft bizar verzoek in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Mr. Frank Visser doet uitspraak Beeld © Mr. Frank Visser doet uitspraak 16-12-2021 SBS6

In het pittoreske Sommelsdijk, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee, woont de 70-jarige Jannie alweer heel wat jaren in een knusse, gezellige woning. Haar woongenot wordt echter flink overschaduwd door de hoge bomen in de tuin van haar buren. Die zorgen namelijk voor een hoop ellende en Jannie ziet ze dan ook liever in de houtkachel belanden. En dat maakt ze - met de nodige scheldwoorden - duidelijk ook.

"Ze kunnen ze maar beter weghalen en kunstbomen neerzetten"

"Als ik de bomen zie staan, dan ontplof ik direct", opent Jannie de aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak. "Zo’n rotboom met die klerezooi in mijn goten. Daar erger ik me kapot aan."

De buren in kwestie, Jan en Gina, vinden dat alle klachten van hun buurvrouw absoluut geen hout snijden. Zij zijn juist dol op de bomen en vinden dat er van overlast geen sprake is. Jannie moet maar eens ophouden met dat gezaag over hun groene tuin. "Het is totale klinkklare onzin", doet Gina, die haar buurvrouw omschrijft als een 'klotewijf', haar kant van het verhaal. Daarbij komt nog dat ze buurvrouw Jannie beschuldigen van het 'vermoorden' van een andere boom in hun tuin met bleek.

Beestenboel
Lees ook:
Beestenboel drijft buren tot waanzin in Mr. Frank Visser doet uitspraak

Jannie zit ook niet op een bezoekje van haar 'klootzakken' van een buurtjes te wachten. "Het probleem is de boom, omdat die altijd boven mijn dak hangt. (…) Dat is al jaren zo. Daar erger je je toch dood aan? Zeker als je alleen bent, en je niets kunt!"

Haar man is onlangs overleden, waardoor ze er nu helemaal alleen voor staat. Jannie vertelt: "Jarenlang hebben we dat probleem aangekeken. Toen mijn man ziek werd, kon hij er ook niets meer aan doen en nu zit ik met een groot probleem. Ik ben zeventig jaar, dus kan dat ook niet. En ik begin er ook niet aan om de rotzooi van een ander op te ruimen. (...) Ze kunnen ze maar beter weghalen en kunstbomen neerzetten, daar heb je ook geen rommel van. Je hebt toch ook kunstkerstbomen, dan moet dit ook kunnen. Is toch hartstikke leuk?!"

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Mr. Frank Visser doet uitspraak starten inzamelingsactie

Inmiddels is er alleen nog maar hout en nijd tussen de buren, dus is het hoog tijd voor mr. Visser om dit probleem met wortel en tak uit te roeien. Zijn conclusie: de bomen worden gesnoeid, maar verder moet Jannie ervan afblijven.

Wellicht is er onduidelijkheid over de 'bamen' vanwege het accent van Jannie, want niet alleen presentator Viktor Brand heeft moeite haar te volgen, ook de kijker op Twitter vraagt zich af wat Jannie - die overduidelijk niet op haar mondje is gevallen - precies bedoelt. 

Gemoederen
Lees ook:
Gemoederen lopen hoog op tijdens Mr. Frank Visser doet uitspraak

Mr. Frank Visser doet uitspraak is elke donderdag om 20.30 uur te zien bij SBS6. Kijk de uitzending van afgelopen week hier terug.