Entertainment

Anouk Smulders door het stof na eerdere uitspraken over vermeend slachtoffer Marco Borsato

16 december 2021 23:49 Aangepast: 17 december 2021 09:59
Beeld © SBS6 / Talpa

Anouk Smulders (47) had afgelopen week in een uitzending van 'Shownieuws' nooit zo 'primair en emotioneel' moeten reageren op het nieuws van de aangifte die gedaan is tegen Marco Borsato. De presentatrice heeft haar les geleerd, zei ze donderdag in het SBS6-programma.

"Ik had daar geen idee van"

Anouk, een goede vriendin van Leontine Borsato, zei dinsdag onder meer dat ze niet snapte dat de vrouw die aangifte tegen de zanger heeft gedaan wegens 'onzedelijke betastingen' niet eerder naar de politie was gestapt. Het leverde haar veel kritiek op van kijkers omdat ze als showbizzdeskundige de kant van Borsato zou kiezen zonder daarbij haar band met de familie te benoemen.

Advocate Natacha Harlequin legde Smulders donderdag in de uitzending uit dat slachtoffers van seksueel misbruik over het algemeen vaak lang nodig hebben om naar de politie te stappen door bijvoorbeeld schaamte of verdriet. "Ik ben blij dat je het op deze manier uitlegt. Ik heb in de uitzending primair en emotioneel gereageerd", gaf Anouk toe.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Kijkers betichten Anouk Smulders van vriendjespolitiek in zaak Borsato

Volgens haar heeft ze afgelopen dagen ook contact gehad met een therapeut en slachtoffers van seksueel misbruik, die haar hetzelfde vertelden. "Ik had er geen idee van dat vermeende slachtoffers er vaak lang over doen om het überhaupt naar buiten te brengen en dat een opmerking zoals ik die twee dagen geleden plaatste juist een rem geeft om het te melden." Anouk zegt dat dat nooit haar bedoeling is geweest en dat ze haar les heeft geleerd.

Natacha stipte vervolgens aan dat ze het ook snapt dat Anouk extra geëmotioneerd is omdat ze zo dicht op de zaak rond Borsato staat. "Bij zedenzaken hebben de mensen eromheen ook vaak veel verdriet. Dat zag ik ook toen ik twee dagen geleden naar jou keek. Ik kan me zo voorstellen dat als je een naaste hebt die zoiets meemaakt, dat je dat extra raakt en emotioneert."

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Openbaar ministerie geeft aangifte tegen Marco Borsato voorrang

Aan RTL Boulevard liet het management van Leontine Borsato weten dat zij en haar kinderen erg aangeslagen zijn door de aangifte tegen Marco. In de video hieronder zie je daar meer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore