Ga naar de inhoud
Entertainment

NPO Radio 2 blijft liedjes van Marco Borsato in Top 2000 draaien

Beeld © ANP

Marco Borsato (54) ligt flink onder een vergroot glas nadat er aangifte tegen hem werd gedaan vanwege onzedelijke betastingen. Verschillende radiozenders draaien zijn nummers daarom niet meer, maar in de Top 2000 op NPO Radio 2 is hij nog gewoon te horen, zo laat een woordvoerder van de NPO aan ANP weten.

"De rechter bepaalt of iemand schuldig is"

"De NPO Radio 2 Top 2000 is de lijst van de luisteraars en dus draaien we ook de liedjes van Marco Borsato die in de lijst zijn gestemd", aldus de woordvoerder. "De rechter bepaalt of iemand schuldig is."

Openbaar
Lees ook:
Openbaar ministerie geeft aangifte tegen Marco Borsato voorrang

Eerder maakten andere radiozenders in Nederland bekend de muziek van Borsato niet of nauwelijks meer te draaien. Alleen Talpa Radio liet weten de nummers van de zanger niet uit de programmering te weren zolang het onderzoek loopt. Iedereen geeft wel aan de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten te houden.

Waarom
Lees ook:
Waarom maakt de zaak-Marco Borsato zoveel los?

In de Top 2000-editie van dit jaar is Borsato tien keer terug te vinden. Het nummer 'Dochters' staat op plaats 224 het hoogst genoteerd, boven onder meer 'Rood' (1005), 'De Bestemming' (1413) en 'De Waarheid' (1761). Vorig jaar stond de zanger nog met veertien platen in de 'lijst der lijsten'. Toen was 'Dochters' op plek 174 ook al zijn hoogst genoteerde nummer.

Rob Goossens gaf deze week al aan dat het moeilijk voor Marco zal worden om zijn carrière nog te herstellen. 

Rob over carrière Marco Borsato: 'Lastige missie om te herstellen'

07:07