Entertainment

Advocaat: 'Vermeend slachtoffer Borsato wil geen schadevergoeding'

16 december 2021 10:57 Aangepast: 16 december 2021 11:07
Marco Borsato Beeld © ANP

Peter Plasman, advocaat van het vermeende slachtoffer van Marco Borsato, laat in een statement weten dat zijn cliënt niet uit is op een schadevergoeding. De 22-jarige vrouw die deze week aangifte deed van seksueel misbruik tegen de zanger hoopt dat zij na erkenning dit nare hoofdstuk kan afsluiten.

"Na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten en op een goede manier door te kunnen gaan met haar leven"

Advocaat Peter Plasman zegt over de aangifte: "Het doen van aangifte in een zedenzaak is vaak een grote stap. Zeker wanneer zoals nu de aangifte zich richt tegen een BN’er heeft dat voor alle betrokkenen ernstige consequenties. Mijn cliënte wordt partij in een strafrechtelijke procedure waarin mogelijk alles wordt opgerakeld, uiteraard afhankelijk van de proceshouding van de heer Borsato."

Volgens de advocaat worstelt de vrouw al heel lang met wat er is gebeurd. "Zij is nu sterk genoeg om de mogelijke gevolgen van haar stap aan te kunnen. Zij voelt zich beschadigd en zij heeft de vurige hoop dat erkend zal worden dat er dingen gebeurd zijn die niet hadden moeten gebeuren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

'Kan nog maanden duren voordat eventuele rechtszaak Marco Borsato van start gaat'

Het vermeende slachtoffer is niet uit op een schadevergoeding, stelt Plasman. "Als aangeefster kan het meisje in het strafproces op vrij eenvoudige wijze een financiële claim indienen. Het gaat haar echter niet om geld en zij zal dan ook geen schadevergoeding vorderen voor wat er gebeurd is. Mijn cliënte wil haar schade op een andere manier beperken, na erkenning hoopt zij dit nare hoofdstuk te kunnen afsluiten en op een goede manier door te kunnen gaan met haar leven. Om die reden ligt er nu een serieuze maar ook genuanceerde aangifte, waarbij ook ondersteunend materiaal is overhandigd aan de zedenpolitie."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Rob over carrière Marco Borsato: 'Lastige missie om te herstellen'

Afgelopen dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco Borsato. Ze zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger; het misbruik duurde volgens de vrouw van 2014 tot 2019. De zedenpolitie in de regio Midden-Nederland onderzoekt de zaak. 

John van den Heuvel besprak de zaak in RTL Boulevard.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore